disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Tosti ijzers 2024

In België noemen ze het een croque-monsieurijzer of zoals ze in Antwerpen zeggen ‘ een croque-monsieurmachine’ maar in Nederland spreken we van een tosti ijzer. We kennen ze nog van toen we klein waren en onze ouders ’s avonds geen zin hadden om te koken. Ten minste, zo was het voor mij. Dan werden mijn zus en ik helemaal gek, trokken de ijskast open en zetten de ketchup, mayonaise, sla, ananas, eitjes en nog veel meer op tafel.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Nova Multi Grill 4-in-1
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Tefal SW3418 Snack Time grijs
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
DOMO DO9245G
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
George Foreman Steel Grill Compact
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
George Foreman Fit Grill Medium Koper
BEOORDELING9.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
DOMO DO9056C
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
BK Connect 3-in-1 Multigrill
BEOORDELING8.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Nedis KAMG120FBK
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
DOMO DO9046C
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

De verschillende soorten tosti’s of croques

In eenvoudige bistro’s vind je bij de lunch gerechtjes wel meerdere tosti’s. Ik noem ze even op voor jullie:

 • Een croque monsieur, de gewone basis tosti met kaas en ham.
 • Een croque madame, een basistosti met spiegeleitjes bovenop.
 • Een croque hawai, een croque met ham, kaas en ananas tussen.
 • Een croque spéciale, een gewone basis croque met bolognaise saus overgegoten.
 • Een croque vidé, een croque met dezelfde ingrediënten als een vol-au-vent (Ook wel vidé of koninginnenhapje genoemd).

Behalve deze bekende croques, zijn er nog verschillende varianten te vinden. Je kunt eindeloos combineren met komkommer, ajuin, ei, ananas, salami, paprika, kipfilet, brie, gehakt, kruiden enzovoort. Het is bijna alsof je de toppings van een pizza zou kiezen.

Wat zijn tosti ijzers en hoe werken ze juist?

Een tosti ijzer bestaat meestal uit twee ijzeren platen die verwarmd worden tot ze gloeiend heet zijn. De twee platen kunnen met een handvat vastgemaakt worden uit veiligheid. Dit handvat bestaat meestal uit een ander materiaal dan de rest van de koker uit veiligheid. Op die manier voorkom je verbranding van de handen wanneer u de tostimaker wilt openen. Een professioneel tosti apparaat wordt normaal gezien alleen maar warm aan de binnenkant en is op die manier een stuk veiliger. Tussen de twee platen worden twee sneetjes brood gelegd met de gekozen ingrediënten tussen. Vaak word aan de buitenkant van de boterham nog boter gesmeerd om het brood niet te laten aanbranden.

Gevaren van een tosti ijzer en hoe ze zijn voorkomen door de producent.

tostiapparaatEr zijn een aantal dingen die bij een tosti maker wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Zo hebben veel tosti apparaten, zoals in de alinea hierboven vermeld, een vergrendelingsklep die de twee ijzeren platen aan elkaar kunnen vastmaken. Op die manier voorkomt men verbrandingen moest het apparaat van de keuken vallen op iemand.

Een ander onderdeel dat hetzelfde probleem voorkomt, zijn de antislippootjes onderaan het toestel. Op die manier blijft het stevig in de keuken staan.

En tenslotte een laatste mogelijk gevaar als uw tostiapparaat het niet heeft is wat betreft het aanbakken binnenin. Veel tosti ijzers hebben een anti aanbak laag die het tostiapparaat beschermt tegen verbranding en het aanbakken van bijvoorbeeld het brood of de kaas zelf.

Welke vragen stel je jezelf best vooraleer u kiest voor een goedkoop tosti ijzer?

Een aantal vragen die je jezelf best stelt, vooraleer u ingaat op een tosti apparaat aanbieding zijn:

 • Hoe vaak ga ik mijn tosti apparaat gebruiken?
 • Hoeveel tosti’s wil ik er in één keer mee kunnen maken?
 • Hoeveel ingrediënten moeten er tussen de twee sneetjes brood geraken? Met andere woorden, hoeveel plaats heb ik nodig tussen de twee ijzeren platen?
 • Wil ik enkel een tosti apparaat of moet het een apparaat zijn waarmee ik ook wafels en/of panini’s mee kan maken?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoals je ziet, is zelfs voor het kopen van een tosti machine denkwerk nodig. Welk tosti apparaat heb je juist nodig en wat mag de prijs ervan zijn? Laat ons even verder ingaan op het praktische deel als je een tosti ijzer kopen wilt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tostiapparaat?

Voordelen van een tosti ijzer:

 • Het duur veel minder lang om klaar te maken en het brood wordt tegelijkertijd aan alle kanten gebakken.
 • Het apparaat is heel gemakkelijk te gebruiken.
 • Het compacte kleine formaat van een tosti ijzer maakt het geschikt voor elke keuken, of het nu om een kleine of grote keuken gaat.
 • Je kan het overal mee naar toe nemen, vaak dankzij het handvat dat de twee platen aan elkaar vastmaakt.
 • Het is heel eenvoudig om een tosti ijzer te reinigen, omdat de onderdelen vaak afneembaar zijn. Sommige platen zijn bestendig voor de afwasmachine en dus worden zelfs de plekjes die normaal moeilijk proper te houden zijn, nu eenvoudig gekuist.
 • Je kan het niet alleen gebruiken voor het bereiden van tosti’s maar ook voor verschillende andere dingen zoals panini’s, poffertjes, wafels, pannenkoeken... Het is aan volledig aan jouw om je creativiteit en kookvaardigheden te tonen. Meestal wordt het tosti ijzer gebruikt voor verwarmen en grillen.

Nadelen aan een tosti ijzer.

 • Je hebt meestal elektriciteit nodig om het apparaat te kunnen gebruiken. Het is dus gemakkelijk mee te nemen maar niet overal bruikbaar. Bovendien moet u natuurlijk betalen voor de elektriciteit die u gebruikt.
 • Het gebruiken van een tosti apparaat kan gevaarlijk zijn voor wie niet weet hoe het werkt. Je kan jezelf gemakkelijk verbranden, dus het is aangeraden om toch goed op te letten wat u doet of bij wie u het apparaat in de buurt laat staan. Probeer de tosti machine zeker uit de buurt van jonge kinderen te houden.

Een tosti apparaat kopen, welke afmetingen kan je verwachten?

Er zijn een aantal mogelijkheden bij het kopen van een tosti apparaat. Zo kan u ervoor kiezen een goedkoop tosti ijzer te kopen, maar ben je zeker dat de kwaliteit even goed is? Of is het misschien toch beter om het beste tosti apparaat te kopen en wat meer te betalen?

Laat ons eerst even wat meer bespreken over de grootte van een tosti apparaat en dan kunnen we uiteindelijk een aantal van de beste tosti ijzers vergelijken qua prijs, mogelijkheden en kwaliteit.

Welk professioneel tosti ijzer haal je best in huis?

Laat ons een paar tosti ijzers bekijken en met elkaar vergelijken zodat je uiteindelijk de juist keuze kan maken als je overweegt een tosti ijzer te kopen.

 • Cuisinart 2-in-1 Grill en Sandwich Maker

Deze stijlvolle machine wordt geleverd met twee verwisselbare platen, zodat je hem zowel als tosti apparaat als, als grill kunt gebruiken. Hij is gemakkelijk te reinigen aangezien beide platen van het apparaat zelf afgehaald kunnen worden en met de hand worden afgewassen of in de vaatwasser worden gedaan. Ook is er een kunststof reiniging bij die de antiaanbaklaag helpt beschermen. Er is keuze uit drie warmte-instellingen zodat je zelf in de hand hebt hoe je je tosti’s wilt klaarmaken. Er is ruimte om twee broodjes tegelijk te maken en je kunt er gerust verschillende ingrediënten tussen plaatsen zonder enig probleem om het apparaat weer dicht te krijgen. Het enige nadeel is de grote handgreep, waardoor het apparaat vrij groot is en dus misschien iets moeilijker te bewaren in uw keuken. Het bijgeleverde receptenboekje bevat interessante suggesties die verder gaan dan de standaard kaas- en hamcombinatie (croque monsieur), om u echt te helpen het maximale uit uw gloednieuwe tosti machine te halen.

 • Breville Deep Fill VST041 Sandwich-broodrooster

Breville heeft de originele broodrooster meer dan 40 jaar geleden uitgevonden, maar is het nog steeds de grootste leverancier? De verwijderbare antiaanbaklagen voelen goed aan, met een laaggewicht vergeleken met andere, goedkopere machines. Er is ruimte genoeg om twee broodjes tegelijkertijd te maken en de verwijderbare diepe borden zijn eenvoudig schoon te krijgen en zorgen voor een maximale vulling. Het handige "snij- en sluitsysteem" geeft het brood dezelfde vorm van de diepe vulplaten en snijdt de broodjes in twee afzonderlijke driehoeken, zodat de ingrediënten zeker en vast blijven zitten. De croques of tosti’s komen eruit met een perfecte, gouden tint. Het wordt geleverd met een paar suggesties om uit te proberen, inclusief pizzazakken. Ik vind vooral het zwarte ontwerp heel handig aangezien je goed ziet, wanneer iets nog niet helemaal proper is.

 • Russell Hobbs Deep Fill 3in1 Sandwich, Panini & Waffle Maker 706/5684

Krijg meer waar voor je geld met deze multifunctionele machine van Russell Hobbs. Deze tosti machine wordt geleverd met een verwisselbare wafelplaat en een grill (perfect voor panini's). Die zijn zeer eenvoudig te verwijderen! De platen kunnen in de vaatwasser worden gedaan, waardoor het opruimen super snel gaat. Het duurt een paar minuten om het tosti ijzer op te warmen. Wacht gewoon tot het groene licht verschijnt en je bent klaar je croques erin te steken. De machine sluit niet gemakkelijk bij gebruik van hele dikke sneden brood, dus het is het beste om brood met gemiddelde dikte te gebruiken als je de vergrendelclip die de twee sneetjes brood stevig tegen elkaar houdt, wilt gebruiken. Hoewel het apparaat groot genoeg is om twee broodjes tegelijkertijd te maken, heeft het apparaat een snoeropbergsysteem, waardoor het compact en gemakkelijk op te bergen is.

 • Cookworks 4 Slice Sandwich-toaster

Het eerste wat we van dit tosti ijzer willen zeggen is dat het ideaal is voor gezinnen. Deze broodrooster is de grootste uit dit artikel, met voldoende ruimte om vier sandwiches tegelijk te bereiden. Dat gezegd hebbende, voelen de platen kleiner en ondieper aan dan andere modellen, dus is het het beste om kleinere broden te kopen voor een perfecte pasvorm of om het brood op maat te snijden. De machine warmt snel op maar het handvat kan een beetje lastig zijn. Het is niet mogelijk de platen te verwijderen, dus het schoonmaken van de machine is iets moeilijker, maar de antikleeflaag werkt heel goed en de croques komen eruit zonder te blijven plakken. De snoeropslag helpt dan weer om de machine compacter te maken.

 • Tefal Snack Collectie

Elk van deze machines van Tefal wordt geleverd met zowel een geroosterde driehoekige sandwichplaat als een wafelroosterplaat, die gemakkelijk kan worden omgewisseld, afhankelijk van wat er op het menu staat. Maar als je je verveelt met die twee, zijn er maar liefst 16 grillplaten te verzamelen, waaronder die voor bagels, koekjes en zelfs donuts. De extra platen kunnen afzonderlijk worden gekocht en worden geleverd in een doosje, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen terwijl je je verzameling laat groeien. De platen hadden een effectieve antiaanbaklaag en onze broodjes kwamen goed uit maar waren vrij ondiep dus pas op dat je niet te veel ingrediënten gebruikt. In tegenstelling tot sommige andere modellen had dit een aan- en uitschakelaar, handig als je de machine op het stopcontact wilt laten aansluiten.

 • Judge Mini Sandwich-toaster

Als je dit jaar op weg gaat naar de universiteit, zal je één van de solo-tostiapparaten goed kunnen gebruiken. Het is klein maar effectief. Deze ultracompacte machine van Judge wordt snel warm en heeft ruimte voor slechts één tosti tegelijk. Ondanks het kleine oppervlak geeft het een gelijkmatige, gouden kleur en houdt de ingrediënten op hun plaats. Sterker nog, als het eenmaal is afgekoeld, kan het rechtop worden bewaard, waardoor het nog minder ruimte inneemt in uw keuken.

 • Salter Deep Fill Sandwich Toaster EK2017

Een andere goede optie voor diegenen die hun tosti’s graag groot zien, is de Salter-machine. Dit tostiapparaat kan grote en dikke sneden brood met veel ingrediënten verwerken, wat vooral handig is als je je eigen brood maakt en geen standaard broden wilt gebruiken zoals je die in de supermarkt koopt. De grote antikleefplaten werken efficiënt. Dit tosti apparaat maakt het gemakkelijk om een prachtig geroosterd broodje te krijgen, met veel vulling en een geroosterde korst.

 • Dualit Sandwich Cage

Dit is een handige toevoeging als je al een Dualit-broodrooster hebt en je liever geen extra, groot stuk gereedschap aan je keuken toevoegt. Met dit tostiapparaat van Dualit kan je licht geroosterde broodjes maken. Verwacht echter niet dezelfde soort tosti die je krijgt van de klassieke machines. Dit apparaat werkt het best met een dun gesneden brood, maar pas op dat je het niet te dik opvult met te veel ingrediënten, tenzij je de rest van je middag wilt doorbrengen met het vangen van de restanten uit de kruimellade. Het tostiapparaat is heel goed gemaakt want de handgrepen bleven koud genoeg om de hele kooktijd aan te kunnen. De kooien gaan niet in de vaatwasser, dus wees voorbereid om het met de hand af te wassen.

Dit zijn de beste tosti ijzers van 2020 die je in huis kan halen. Afhankelijk van je situatie thuis, ga je misschien eerder voor de ene kiezen, dan wel voor de andere. Denk goed na vooraleer je een beslissing maakt en geniet binnenkort van je tosti’s!