disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Soundbars 2024

Het hebben van een goede soundbar kan elke tv-kijkervaring thuis verbeteren door je kamer te vullen met geluid. Ze zijn geweldig omdat ze weinig ruimte innemen terwijl ze je een voller geluid geven. Maar niet alle soundbars zijn gelijk, dus we hebben de beste gevonden die beschikbaar zijn om je te helpen kiezen.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Sonos Arc Zwart
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
JBL Bar 800 Zwart
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Sonos Beam Gen2 Wit
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
JBL Bar 1300 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Samsung HW-Q990C (2023)
BEOORDELING9.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Samsung HW-Q700C (2023)
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Samsung HW-Q930C (2023)
BEOORDELING8.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Sonos Beam Gen2 Zwart + 2x Era 100 Zwart
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-2%

Als je altijd al nieuwsgierig bent geweest naar hoe professionals de beste soundbars kiezen, lees dan onze koopgids. We laten je zien hoe je als een professional een soundbar kunt kopen. Volg ons op de voet terwijl we de functies verkennen die iedereen zou moeten kennen voordat hij in een soundbar investeert.

Wat zijn soundbars en waarom kiezen ze voor thuisbioscoopsystemen?

Over het algemeen vind je soundbars een stuk eenvoudiger in je huis te plaatsen in vergelijking met een compleet thuisbioscoopsysteem. De reden is dat u niet met draden hoeft om te gaan. Als die draden je irriteren, kan het gebruik van een klankbord in plaats daarvan een oplossing zijn waar je naar moet kijken. Je hoeft alleen soundbars draadloos met je tv te verbinden.

Soundbars zijn ook compact en zien er representatief uit. Met soundbars krijgt u een fantastische geluidskwaliteit, vooral als u deze combineert met een subwoofer. Een home theatre-speaker daarentegen is een stuk complexer. Een ander verschil zit in de geluidskwaliteit. Het vereist verschillende onderdelen van een luidspreker en kabels om in te stellen. Je krijgt surround en meer meeslepende audio met een volledige thuisbioscoop dan met alleen een soundbar.

Wat zijn de beschikbare typen soundbars?

Soundbars zijn er in verschillende soorten. Ze lijken op elkaar, maar zijn verschillend wat betreft het resultaat dat ze opleveren en het merk dat ze heeft gemaakt. U moet weten dat verschillende soorten Soundbars passen bij de smaak van andere klanten.

Ze zijn er in verschillende stijlen, functies, vereisten, enz. Hieronder gaan we in op enkele van deze functies en vereisten. Het bereidt je voor, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Soundbars met subwoofer

Soundbars met subwoofers verhogen de audiokwaliteit van uw audiosysteem enorm. Het levert surround-audio. Sommige van de beste soundbars met subwoofers worden altijd geleverd met draadloze subwoofers. Deze draadloze subwoofers geven je surroundgeluid en diepe bassen die drama en diepte toevoegen aan alles waar je naar kijkt en luistert.

Een ander voordeel van soundbars met subwoofers is dat ze compatibel zijn met Alexa. Het zou helpen als je bijna alles deed, van het verminderen van het volume van de muziek waar je naar luistert tot het helemaal uitzetten van de muziek. Wil je genieten van de basdetails die je Soundbar kan produceren, kies dan voor soundbars met subwoofers.

Soundbars zonder subwoofer

Er zijn soundbars zonder subwoofers, en die doen het prima zonder. Deze kalibers soundbars hebben meestal fantastische technologie die de productie van audio ondersteunt en vervormingen elimineert. Sommige soundboards zonder subwoofers gebruiken bijvoorbeeld "QuietPort" -technologie om vervorming in audio te verwijderen.

De "PhaseGuide"-technologie zorgt er ook voor dat luisteraars kunnen genieten van het geluidsbereik dat de Soundbar kan produceren. Soundbars zonder subwoofers geven je echter misschien niet die diepe bas waar je van hoopt te genieten. Je hebt een subwoofer nodig om diepe basdetails te krijgen in liedjes, films, enz. Dit soort soundbars zijn ook compatibel met Google Assistant en Alexa.

Cinematische soundbars

Alleen al aan de naam kun je al raden waar dit type soundbar voor werkt. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor het nabootsen van de bioscoopaudio-ervaring in uw thuisbioscoop die u krijgt van bioscopen. Bioscoop-soundbars verhogen de geluidskwaliteit van de films die u bekijkt en dompelen u onder in fantastische surround sound. Je zou het gevoel hebben dat je in de film zit. Dit soort luidsprekers zijn perfect voor het bekijken van films en het opzetten van uw thuisbioscoop binnen of buiten.

Wat u moet weten over de aansluitingen

Er zijn twee belangrijke manieren om dit te doen als het gaat om het aansluiten van uw Soundbar op uw tv. Je kunt het op de ouderwetse manier doen met een kabel als je een draadloze verbinding tot stand zou kunnen brengen. De te gebruiken verbinding hangt af van de methode waarmee uw tv compatibel is.

Optische uitgangsaansluiting

Dit verbindingstype is vrij beperkt omdat het niet veel formaten ondersteunt. Het is een vervanging voor wanneer uw Soundbar geen HDMI-aansluiting heeft. Hoewel het zeer weinig formaten ondersteunt, geven sommige mensen de voorkeur aan deze verbinding omdat ze geloven dat de omzetting van elektriciteit elektrische interferentie vermindert. Dat lijkt echter een mythe te zijn, omdat er geen manier is om te zien of het elektrische interferentie vermindert. Hoe dan ook, voordat u een optische connectorkabel aanschaft, moet u controleren of uw tv dit verbindingstype ondersteunt. Meer nog, dit soort verbinding ondersteunt stereo, Dolby Digital en DTS.

HDMI- en HDMI ARC-aansluiting

Een verbinding tot stand brengen via een HDMI-kabel is de beste bekabelde verbinding voor uw Soundbar. De reden is dat het een breed scala aan geluidsformaten ondersteunt. Ook hebben de meeste tv's tegenwoordig HDMI-poorten om een HDMI-verbinding tot stand te brengen. Bovendien zijn HDMI-kabels sterk genoeg om de meeste geluidssystemen die tegenwoordig beschikbaar zijn te weerstaan. Deze functie maakt het een veelzijdige vorm van bekabelde connectiviteit. Enkele van de formaten die het ondersteunt, zijn stereo, Dolby Digital, DTS, DTS: X, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos en Dolby True HD. Voordat u een HDMI-verbinding met uw tv probeert uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat uw tv HDMI-ARC ondersteunt, waardoor audio in en uit kan gaan.

Draadloze connectie

De mogelijkheid van uw Soundbar om draadloos verbinding te maken met een externe bron maakt hem handiger en gebruiksvriendelijker.

Bluetooth

Je Soundbar verbinden met je tv via Bluetooth is een andere geweldige manier om een soundbar-tv-verbinding tot stand te brengen. Om te beginnen, als je niet graag kabels in huis ziet rondslingeren, is verbinding maken via Bluetooth een van de verbindingen die je zou moeten verkennen. De enige beperking voor het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding is dat nu alle tv's worden geleverd met Bluetooth. Er is ook een limiet aan de afstand die uw Bluetooth heeft na het tot stand brengen van uw verbinding met een Bluetooth-verbinding.

WiFi

Je kunt er ook voor kiezen om ook speakers aan te sluiten. Het zou helpen als je een soundbar met wifi-verbinding kiest, omdat je dan meerdere soundbars op je audio-uitgang kunt aansluiten. Het brengt ook een draadloze verbinding tot stand over een grote afstand. Meer nog, in vergelijking met Bluetooth-verbindingen zijn wifi-verbindingen sneller. Het nadeel is dat je vertraging ervaart als de internetverbinding niet stabiel is.

Kanalen van de soundbars - wat betekenen 2.0, 3.1 en 5.2?

Bijzonder aan Soundbars is dat ze werken met kanaalnummers. Deze cijfers geven het aantal luidsprekers weer dat uw Soundbar had met of zonder subwoofer. Fabrikanten vertegenwoordigen de kanaalnummers als 2.0 en 5.1.

Soundbars die zijn gemarkeerd als 2.0 hebben twee luidsprekerrichtingen. De ene luidspreker is naar rechts gericht en de andere naar links, maar een subwoofer ontbreekt.

Een 3.1 soundbar kanaal betekent dat de subwoofer drie speakers en een subwoofer heeft. In wezen is een van de luidsprekers naar rechts gericht, de andere naar links en de derde in het midden.

Dezelfde lezing geldt voor een Soundbar met een 5.1-kanaal. Dat zou betekenen dat je Soundbar vijf speakers heeft en één subwoofer. De richting van de luidsprekers zou één luidspreker in het midden zijn, twee aan de achterkant, één aan de linkerkant en de laatste luidspreker die naar rechts is gericht.

Wanneer uw Soundbar een 5.1.4 is, betekent dit dat deze vijf luidsprekers, één subwoofer en vier extra luidsprekers heeft voor de bovenstaande luisteraarsgeluidsgeneratie.

Actieve en passieve luidsprekers - voor welke moet ik gaan?

Er zijn twee vormen van soundbars: passieve luidsprekers en actieve luidsprekers. Deze luidsprekers verschillen qua kenmerken en functies. Fabrikanten bouwen passieve speakers zonder ingebouwde eindversterker. In wezen zul je niet ten volle genieten van je passieve soundbars omdat ze geen versterkers hebben. U moet externe versterkers aanschaffen die het geluidssignaal dat uw Soundbar genereert, kunnen verbeteren. Passieve soundbars zijn behoorlijk duur. De reden is dat ze van hogere kwaliteit zijn in vergelijking met actieve soundbars.

Voor passieve Soundbars heb je een uitgebreide setup nodig. Je hebt waarschijnlijk ook de hulp nodig van een derde partij om het in je kamer te installeren. Maar een van de voordelen is dat u kunt genieten van audio van hoge kwaliteit wanneer u uw muziek afspeelt of een film kijkt.

Actieve luidsprekers worden aangedreven. Ze worden geleverd met ingebouwde versterkers om geluidssignalen te versterken. In tegenstelling tot passieve soundbars zijn ze eenvoudig in te stellen. Je hebt de extra snufjes niet nodig om hem volledig in te stellen. Maar het mist bepaalde functies.

Actieve soundbars zijn bijvoorbeeld niet flexibel genoeg. Je kunt hem niet precies koppelen aan andere systemen in huis. Ook is het voor actieve soundbars lastig om zich aan te passen aan andere speakers vanwege hun ingebouwde versterkers.

Zowel actieve als passieve sprekers zijn goed, maar passen in verschillende contexten en interesses. Als je bijvoorbeeld graag je setup wilt hebben, kun je het beste investeren in een passieve luidspreker. Anders zou een actieve spreker voldoende zijn.

Extra functies

Hieronder hebben we je enkele extra functies gegeven waar je op moet letten bij het kopen van een soundbar.

Alexa

Soundbars met subwoofers en soundbars zonder subwoofers bieden functies voor spraakbesturing. Met de mogelijkheid om Alexa te synchroniseren, kun je je muziek bedienen met je stem. Niet elke Soundbar wordt geleverd met deze functie. Een geweldige manier om soundbars met de Alexa-functie te krijgen, is echter door soundbars van innovatieve merken te kopen. Ze zetten Alexa altijd in hun soundbars in. Met deze functie kun je direct muziek streamen vanaf je andere apparaten.

Google-assistent

Heel wat soundbars bieden de Google Assistent-functie. Maar sommige merken bieden deze functie beter dan andere. Misschien is het een resultaat van hun samenwerking met Google. Enkele van de beste soundbars met Google Assistent zijn van Sonos, LG, Boss en VIZIO.

Hoewel er andere merken zijn, bieden deze gemarkeerde merken uitstekende synchronisatie met Google Assistant. Net als Alexa komt de Google-assistent voor je langs wanneer je muziek van je laptop, mobiele telefoon en andere audioapparaten moet streamen.

Innovatieve functies in de Soundbar

In dit tijdperk van IoT zou het raar zijn om geen soundbars en andere gadgets voor thuis met intelligente functies te vinden. Apparaten met slimme functies maken je leven makkelijker. U bedient eenvoudig uw tv en andere apparaten die op uw Soundbar zijn aangesloten. U transformeert de manier waarop u uw videogesprek voert, de kwaliteit van uw muziek, enz.

Soundbar-afstandsbediening

Sommige merken soundbars leveren een afstandsbediening bij hun Soundbar. Hoewel het lijkt alsof de afstandsbediening in eerste instantie nuttig kan zijn, zou je merken dat dit niet het geval is nadat je de Soundbar op je tv hebt aangesloten. Met de afstandsbediening van de tv bedien je het volume en andere functies van de Soundbar. In dit verband is het veilig om te zeggen dat de Soundbar-afstandsbediening niet erg handig is.

Weergave op het voorpaneel

Hoewel niet veel soundbars een display op het voorpaneel hebben, is deze functie essentieel. Het geeft je visuele feedback over de status van je Soundbar. Als er bijvoorbeeld een foutmelding is, kan een display op het voorpaneel het probleem weergeven. Je weet ook snel hoe hoog of laag je volume kan gaan.