disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Tondeuses 2024

Je kunt er ontzettend veel mee: een tondeuse. Veel mensen hebben er dan ook al één in huis, en nog héél wat anderen denken erover eentje te kopen. En, als je er dan één gaat kopen, dan wil je natuurlijk het liefste ook meteen de beste tondeuse. Om dat voor elkaar te krijgen hebben wij dit artikel voor je samengesteld. Wij hebben een grondige tondeuse test gedaan, en op basis daarvan achterhaald wat de belangrijkste kenmerken van deze apparaatjes zijn om op te letten. Wil jij ook een tondeuse kopen? Lees dan snel verder en ontdek wat je allemaal in de gaten moet houden.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Wahl 1902 Lithium Pro LCD
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Philips Series 9000 HC9450/15
BEOORDELING9.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
BaBylissMEN Lithium Power E986E
BEOORDELING9.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Remington HC5880
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Wahl Elite Pro Clipper
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
BaByliss Super-X Metal E992E
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Philips Series 5000 HC5630/15
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Philips Series 9000 HC9420/15
BEOORDELING8.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Eerst: waar ben je naar op zoek..?

Ben je op zoek naar een goedkope tondeuse? Of wil je juist een exclusief model, met de allerlaatste snufjes? Dit is altijd een goede vraag om jezelf voorafgaand aan je zoektocht te stellen. Wat ook een goede vraag is, is naar welk type model je op zoek bent.

We maken namelijk onderscheid tussen meer standaard tondeuses, die je voor het grovere werk kunt inzetten, en meer specialistische tondeuses, die handig zijn om puntjes of randjes bij te werken. Wij leggen je het verschil tussen beide hieronder nog eens goed uit.

Standaard tondeuses

Dit zijn de gewone tondeuses waar veel mensen aan moeten denken als ze zich een kapper met een scheerapparaat voorstellen. Als je een tondeuse aanbieding ziet, dan is het héél vaak dit soort model waar het om gaat.

Deze tondeuses hebben een klein maar sterk motortje. Hierdoor kunnen de tanden probleemloos door lang, dik of stug haar scheren.Ze zijn daarmee geschikt om zowel baard als hoofdhuid mee te scheren. Vaak komen ze met diverse opzetstukken en extra's, waarmee je de haarlengte die je op het oog hebt héél precies kunt instellen.

Specialistische tondeuses

Dit zijn meestal wat kleinere varianten van de standaard tondeuses. Haartrimmers vallen hier ook onder. Het zijn kleine apparaatjes die je gemakkelijk in je hand kunt houden. Je gebruikt ze om de contouren van je haar bij te werken en op te knippen.

Deze tondeuses zijn daarmee echt geschikt voor het meer specialistische werk. Je kunt er de contouren langs je oren, de haartjes in je nek of je bakkebaarden prima mee bijwerken. Je kunt ze zelfs gebruiken om bepaalde patronen in je haar te scheren, iets wat je met een normale tondeuse niet zo gauw zal lukken.

Waar moet ik voor kiezen?

Dat ligt er dus aan waar je jouw tondeuse voor wilt gebruiken. Wil je er details mee bijwerken? Kies dan voor een meer specialistisch model, waarbij de tanden van het apparaat relatief dicht op elkaar staan.

Ben je op zoek naar een scheerapparaat om je gehele baard of hoofdhuid mee te scheren? Dan zit je met een standaard tondeuse goed. Doe je dit met een meer specialistische tondeuse, dan zal het motortje al snel overbelast raken. Hiermee beschadig je niet alleen het apparaat, maar kan zelfs je haar schade oplopen.

..En dan verder kijken

We zijn er nog niet. Heb je eenmaal je keuze voor een standaard of meer specialistische tondeuse gemaakt, dan zijn er nog een aantal dingen om goed op te letten. Wij zetten hieronder drie kenmerken op een rij die jouw keuze voor een tondeuse flink kunnen beïnvloeden.

Voor welk haartype?

Tondeuses zijn niet alleen geschikt voor je hoofdhaar maar ook voor je baard. Heb je echter extra dik, lang of héél stug haar? Of kies je juist voor een kaal hoofd? Dan is het niet verkeerd te kiezen voor een model dat speciaal ontwikkeld is om ook met deze haartypen om te gaan.

Niet alleen de tondeuse, maar vooral ook je haar, zal je hier ontzettend dankbaar voor zijn. Gelukkig zijn er voldoende verschillende modellen op de markt, bijvoorbeeld met extra sterke tanden, of met een extra krachtige motor.

Met of zonder snoer?

Je zou het zomaar vergeten, maar er zijn tegenwoordig niet alleen modellen met, maar ook zonder snoer op de markt. Het belangrijkste voordeel van een draadloos model is de ontzettende vrijheid die je ermee hebt. Je kunt zonder moeite je hele hoofd scheren, zonder dat je je druk hoeft te maken over waar de kabel nu weer uithangt.

Bovendien hoef je met een draadloos model niet constant op zoek naar een stopcontact. Wel betekent het dat je de tondeuse voor gebruik goed moet opladen. En, zeker bij modellen met een kleine accu of modellen die al lang meegaan, kan dit sneller het geval zijn dan je zou verwachten.

Extra's

Een tondeuse is niets zonder haar extra's. Echt waar! Zo komen eigenlijk alle tondeuses tegenwoordig met een opzetkammetje, waarmee je de lengte van je haar kunt instellen. Dit opzetkammetje heeft echter lang niet altijd de maat waar je naar op zoek bent.

Is dat het geval, dan is het goed te kiezen voor een model waar je andere, generieke opzetkammen bij kunt kopen. Dit maakt dat je niet afhankelijk bent van een bepaald merk, en bovendien precies de haarlengte zult hebben die je wilt.

Er zijn tenslotte ook nog andere extra's, zoals een borsteltje om je tondeuse mee schoon te houden, een speciale kam waardoor je met de tondeuse jouw haar niet alleen scheert, maar ook nog eens tegelijkertijd kamt, en een speciale spray waardoor je tondeuse vloeiend blijft scheren.

Ons idee van een goede tondeuse.

Wil jij profiteren van een aanbieding, tondeuse of trimmer? Dan weet je nu waar je op moet letten. De tondeuses die wij hebben onderzocht komen niet voor niets als beste uit de test. Tondeuse A of B, kijk goed of het gaat om een speciaal of meer standaard model.

Let bovendien goed op wat je allemaal met de tondeuse kunt doen. Het ene model is het andere niet. Zo zijn er modellen speciaal voor dik, stug haar, een kaal hoofd of lang haar. Sommige modellen komen met veel extra accessoires. En dan heb je nog modellen met óf zonder draad. Maak je eigen keuze, en vind zo de tondeuse die perfect voor jou geschikt is.