disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Steelstofzuigers 2023

In de jaren '80 waren even héél populair, maar toen verdwenen ze weer van het toneel: steelstofzuigers. Tegenwoordig zijn ze weer terug van weggeweest. Dit komt vooral door technische ontwikkelingen: steelstofzuigers zagen er vroeger weliswaar futuristisch uit, hun kleine motortje maakte hen vaak tot een lachtertje in huis. Tegenwoordig zijn de motoren echter veel sterker en gaan de modellen met accu steeds lanfger mee. Wil jij ook een nieuwe stofzuiger kopen? En het liefst een steelstofzuiger? Lees dan snel ons artikel. Wij helpen je op weg.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Miele Triflex HX2 Lotuswit
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Samsung Jet 90 Multi
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-28%
4de 10
Samsung Jet 75 Pro
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-33%
5de 10
Samsung Jet 75E Multi
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Dyson Gen5 detect Absolute
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-10%
7de 10
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
BEOORDELING8.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Dyson V12 Detect Slim Absolute
BEOORDELING8.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-21%
9de 10
Dyson V15 Detect Absolute
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Waarom wel of geen steelstofzuiger?

Steelstofzuigers kunnen een ware uitkomst bieden. Uit de stofzuiger test komen steelstofzuigers namelijk steeds vaker als winnaar uit de bus. Maar, zoals met alles, hebben ook steelstofzuigers naast voordelen nadelen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, zodat jij weet waar het om draait, en je een goede afweging kunt maken.

Voordelen

Steelstofzuigers komen met een aantal fijne voordelen. Veel van die voordelen komen door het ontwerp van de steelstofzuiger. Door hun slanke ontwerp zijn ze gemakkelijk op te bergen. Ze wegen niet veel, waardoor stofzuigen echt niet meer als zwaar karweitje gezien hoeft te worden.

Bovendien maakt het design dat een steelstofzuiger erg wendbaar is. Je komt er gemakkelijk mee onder het bed of de bank, en kunt zelfs de kleinste hoekjes beriken. Verder hebben de meeste van deze steelstofzuigers nog een voordeel: ze zijn draadloos. Hierdoor zul je nóóit meer met de kabel achter één van je meubels blijven haken, of de stekker uit het stopcontact halen als je de stofzuiger wilt verplaatsen.

Nadelen

Dat slanke ontwerp kent ook nadelen. Zo hebben steelstofzuigers door hun kleine omvang geen bijzonder krachtige motor. Ze hebben dan ook minder zuigkracht dan andere soorten stofzuigers. Ook het reservoir waar stof en vuil in terechtkomen is klein ontworpen. Hierdoor zal je dit vaker moeten leegmaken.

De steelstofzuigers die op een accu werken hebben nog twee nadelen. Ze hebben maar een beperkte gebruiksduur, waardoor je bij goedkope stofzuigers soms zelfs niet het hele huis kunt schoonmaken in één schoonmaakbeurt. Ook duurt het bij deze accu's door hun kleine formaat vaak erg lang voor ze weer een beetje zijn opgeladen.

Kenmerken om goed op te letten

Nu je de voor- en nadelen van steelstofzuigers kent kun je voor jezelf beter bepalen of dit model echt voor jou is. Is dat het geval? Super! Lees snel verder, en vind de stofzuiger aanbieding die bij je past door deze kenmerken in de gaten te houden.

Zuigkracht..

Het belangrijkste aan stofzuigers is niet hoe mooi ze eruitzien, of welke vorm ze hebben. Uiteindelijk wil je dat je stofzuiger doet waarvoor deze gemaakt is: het huis schoonhouden. De meeste steelstofzuigers leggen het hier toch echt af tegen de meer klassieke stofzuigers.

De allerbeste steelstofzuigers kunnen op maximaal vermogen net zo krachtig zuigen als andere modellen stofzuigers. Husidierharen of kruimels zijn meestal geen partij voor steelstofzuigers, zelfs als deze in matten of tapijten zitten. Wel zijn sommige modellen niet geschikt om stof uit hoekjes op te zuigen. Daar zijn ze gewoon niet krachtig genoeg voor. Let daarom op het vermogen van de steelstofzuiger die je gezien hebt, en vergelijk dit altijd met andere modellen stofzuigers.

En het verlies daarvan..

Er zijn modellen met een héél kleine zuigmond, die al snel verstopt raakt met stof, haar of etensresten. Is dit het geval, dan verliest je steelstofzuiger echt veel sneller dan je zou wensen aan zuigkracht. En met een vol reservoir neemt de zuigkracht van zelfs de beste steelstofzuiger snel af.

Kies dus liever voor een model met een nét iets grotere stofbak. Hierdoor zal je steelstofzuiger minder snel dan anders aan zuigkracht verliezen.

Energieverbruik

Veel mensen kiezen voor een steelstofzuiger met véél vermogen, omdat ze denken dat dit automatisch méér zuigkracht oplevert. Dit is echter niet het geval. Sterker nog, vaak zijn de modellen met de meeste zuigkracht modellen met een kleinere motor.

Deze zijn echter zó efficiënt ontworpen dat zelfs met de kleinere motor de zuigkracht prima in orde is. Kies dus zeker niet altijd voor meer vermogen, want dit zul je wél ergens anders aan merken: en dat is je energierekening. Meer vermogen kost immers meer energie, en dat voel je op den duur in je portemonnee.

Geluidsniveau

Stil zijn steelstofzuigers doorgaans niet. Met een gemiddeld geluidsniveau van 71 decibel zitten ze wel onder gewone stofzuigers, die gemiddels 75 decibel produceren. Er zijn echter ook modellen die, door hun ontwerp of vermogen, zelfs boven de 75 decibel uitkomen. Op dat niveau raden we aan een vorm van gehoorbescherming te dragen tijdens het schoonmaken.

Accu of geen accu

Tenslotte sta je nog voor een laatste keuze: kies je voor een model mét of zonder accu. De voor- en nadelen hiervan noemden we al eerder. Het is echt een keuze die je hier voor jezelf moet maken. Let, als je voor een accu kiest, wel goed op de gebruiksduur en oplaadtijd van de steelstofzuiger. Hier zitten namelijk echt grote verschillen tussen. Zo zit de oplaadtijd tussen de 2 en 6 uur. En gaan sommige stofzuigers op vol vermogen niet 30, maar slechts 10 minuten mee!

De beste stofzuiger voor jou

Met de tips in dit artikel kun je goed voorbereid op pad om de beste steelstofzuiger te vinden voor jou en je huishouden. Je kent nu zowel de voor- als nadelen van een steelstofzuiger. Sommige modellen hebben nét een wat betere accu, andere zijn juist nét iets minder wendbaar. Let hier dus ook op bij het doen van je aankoop.

Kijk vervolgens natuurlijk ook heel goed naar de verschillende kenmerken van steelstofzuigers. Kies in elk geval voor een model met voldoende zuigkracht en het behoud daarvan. Kies voor een model met genoeg vermogen, maar niet zodanig dat je energierekening ontploft. En neem een stofzuiger die niet teveel lawaai maakt.

Maak tenslotte ook nog de keuze voor wél of geen accu. Heb je dat gedaan? Dan zul je binnen no time profiteren van de aanzienlijke voordelen van een steelstofzuiger!