disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Staafmixers 2024

Hoe handig is het niet om tijdens het koken en bakken in de keuken alles snel af te krijgen. Moet je specerijen pureren of moet je even een paar eitjes of room opkloppen? Tegenwoordig hoef je daarvoor je handen niet moe te maken. Maak gewoon gebruik van een handige staafmixer.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Bamix Superbox Zwart
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Braun MultiQuick 9 MQ9187XLI Zwart
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Bamix Superbox Rood
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
KitchenAid 5KHBV83EER Keizerrood
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Philips ProMix HR2656/90
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Moulinex Quickchef 3in1 DD655810
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Bamix Superbox Zilver
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Tefal InfinyForce 3-in-1
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Braun MultiQuick 7 MQ7087X
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Een staafmixer is een speciale mixer die wordt gebruikt om voedsel heel fijn te malen. Het apparaat ziet eruit als een lange staaf met daarin een elektrisch motortje. Aan het uiteinde van de staaf bij het mondstuk is er een mesje dat heel snel roteert en op deze manier de voeding of de specerijen fijn maalt. De staafmixer kan je gebruiken om bijvoorbeeld babyvoeding fijn te malen. Je kan het ook gebruiken om in soepen en sauzen fijn te maken. Maar het is ook heel goed om je milkshake lekker op de fluffen.

Je hebt ook staafmixers met hakmolen. Deze heeft ongeveer dezelfde werking als die van een keukenmachine. Van een staafmixer met hakmolen verwacht je natuurlijk dat hij uien, kruiden en noten voor je fijn hakt.

Alleen de staafmixer neemt heel weinig plaats in beslag. Zo heb je nog meer ruimte over op je aanrecht of in de kast. En hoef je geen zware keukenmachine op te tillen. Wanneer je de staafmixer heel erg vaak gebruikt is het prettig dat je het goed kan vasthouden, dat het prettig in je handen voelt. Nog prettiger is als je de onderdelen gemakkelijk kan verwisselen. Zorg er ook voor dat met de staafmixer ook een goede handleiding mee komt.

Het is natuurlijk de kunst om de beste staafmixers te vinden. Het hangt er natuurlijk helemaal af wat je ermee in de keuken ermee wil gaan doen. Is het pureren van voeding of groente voor je kleintje of een lekker fruit smoothie mixen? Je kan ook uitkijken naar een staafmixer met een mengbeker. Misschien is die voor jou de beste staafmixer. Het moet praktisch en functioneel zijn en je zou het direct in de hete pan of in een kom kunnen doen om je voeding te malen. Dat is nou echt de beste staafmixer. Met een staafmixer moet je dus kunnen kloppen, mengen, roeren, malen en hakken. De opties zijn vaak zo uitgebreid, dat de staafmixer veel andere keukenmachines overbodig maakt.

Ga je een staafmixer kopen dan moet je letten op enkele belangrijke zaken. Let vooral op het vermogen. Het vermogen geeft aan hoeveel kracht er in de motor zit van de staafmixer. Hoe hoger de wattage, hoe krachtiger de mixer pureert. Wanneer je bezig zal zijn met zachte voeding zoals babyvoeding, smoothies en milkshakes heb je niet echt een krachtige staafmixer nodig. Maar wanneer je van plan om wat groter stukken voedsel fijn te maken dan begrijp je ook dat je staafmixer ook veel krachtiger zal moeten zijn. Dus kijk vooral naar gelang het gebruik van de staafmixer, naar de wattage. Je kan ook kiezen voor een staafmixer met verschillende snelheden. Zo bepaal jij welke snelheid je gebruikt voor welke bezigheid

Een staafmixer heeft ook een voet. De staafmixervoet. Dit is het gedeelte waar het mesje in zit en het eten fijn maalt. Het is soms vast aan de staafmixer maar er zijn ook anderen waar je de voet kan afnemen. Het is dan ook beter om te reinigen of in de vaatafwas machine te zetten. De meeste van hen hebben ook zo aan antispat kapje als je geen extra rommel wil opruimen omdat er overal wat voeding heen spat of voor extra bescherming wanneer je in een hete soep of in een hete pan bezig bent. Het ligt helemaal aan jouw keuze.

Er zijn verschillende soorten staafmixers

Jij moet kijken wat het best bij jou past. Je hebt staafmixer met snoer. Deze werkt net zo goed als alle andere soorten staafmixers. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij leegloopt wanneer je midden zit in een belangrijk mixproces. Zorg ervoor dat er een goed stopcontact in de buurt is en dat geen andere apparaten in de weg staan zodat je vrij kan werken. Voor wat de snoer betreft moet je letten op de lengte van de snoer. Een snoer vanaf 150 cm is prettig, een snoer van minder dan 125 cm is erg kort. Handig zijn staafmixers met een spiraalsnoer.

De draadloze staafmixer. Met een draadloze staafmixer heb je meer bewegingsvrijheid. Het is heel erg handen als tijdens het mixen op verschillende plekken moet zijn. Misschien even tijdens het mixen lopen naar de voorraad kast of nog even iets pakken in de ijskast of gewoon tijdens het mixen even op de bank zitten en een oogje houden op de tv met je favoriete programma. De draadloze staafmixer komt met een oplader. Voor je begint met mixen zorg er wel voor dat je staafmixer volledig opgeladen is. Na het mixen zorg ervoor dat je mixer weer aan de oplader zet.

Je hebt verschillende soorten keuze in staafmixer beste koop

Denk maar aan bijvoorbeeld: Braun MQ 735 Sauce of Braun MQ 9087 Gourmet of Braun MQ 9037 Sauce+. Genoeg keuze om de beste koop te vinden voor een staafmixer. En let erop je hoeft niet veel geld neer te tellen voor een staafmixer voor enkele tientjes kan je al een hele goede staafmixer aanschaffen. Voor ongeveer €30 heb je al een hele leuke staafmixer. Dat is nou eens een leuke en goedkope staafmixer.

Er zijn ook staafmixers in de aanbieding. Er zijn online verschillende websites die staafmixers in de aanbieding hebben. Verschillende soorten, verschillende kleuren in zwart, wit, blauw, grijs, bruin of roestvrij staal, van eenvoudige staafmixers tot hele zware en professionele staafmixers. Je kan kiezen voor een goedkope eenvoudige staafmixer voor eenvoudig gebruik of een hele dure met verschillende onderdelen voor het iets zwaardere werk. Maar genoeg keuze online om een leuke staafmixer te kiezen die in de aanbieding staan. Leuk om te geven als cadeau voor een verjaardag of een leuk presentje voor moederdag. En niet vergeten! In de aanbieding zijn staafmixers goedkoop. Soms!

Nog leuker om te krijgen dan om te geven is een mooie staafmixer set. Zo een staafmixer set bevat verschillende onderdelen die je voor verschillende kunt gebruiken. De set bestaat meestal uit een: Afneembare RVS mixvoet, Hakmolen, Crushed Ice mes, Eiwitklopper, Mix- en maatbeker met maataanduiding (0,6 liter), Deksel voor de mix- en maatbeker, Staafmixer met 4 zijdig geslepen mes. Wie zou niet blij zijn om zo een leuke staafmixer set te krijgen vooral als je vaak in de keuken moet staan. Voor zo een setje ben je nog geen 65 euro kwijt.

Er zijn natuurlijk ook hele professionele staafmixers. Deze worden veelal in de Horeca gebruikt. In een Horecaonderneming moet je ervan overtuigd zijn dat een professionele staafmixer een must have item is. Bij de bereiding van bepaalde gerechten heb je inderdaad een professionele staafmixer nodig zoals het bij het maken van purees en romige sauzen. Men is in de horeca niet bezig met een kommetje of een potje voedsel dat gepureerd moet worden maar van grote hoeveelheden. Denk er maar aan dat je in een dag zo een 100 mensen moet voeden en ze lusten verschillende soorten puree met romige sauzen en een heerlijke milkshake om af te sluiten. Net zoals bij de normale staafmixer er verschillende soorten zijn, heb je bij de professionele staafmixers ook een diversiteit aan staafmixers. De meeste professionele staafmixers hebben 5 snelheden, is zeer uitgebreid uitgevoerd met 2 staven, 3 messen, een garde, een mengbeker en een cutterbak. Het past allemaal ook mooi in de ruime opbergdoos.

Je hebt ook professionele staafmixers die voorzien zijn van een veiligheidsschakelaar en luchtgekoelde motor. Zo een model bijvoorbeeld bereikt een toerental van 11000 per minuut, het is dubbel geïsoleerd en is ook nog thermisch beveiligd. In de Horeca kan het aardig druk worden. Wat is dan niet handiger dan een zelfstandige staafmixer? Deze staafmixer wordt vastgezet in een bak door middel van een bankschroefconstructie en je kan dan tijdens het mixen van bijvoorbeeld een saus met andere werkzaamheden bezig zijn. Zo een professionele staafmixer is een bijzondere aanwinst voor een drukke keuken.

Staafmixers moeten ook getest worden

Een goede staafmixer moet voldoen aan bepaalde essentiële voorwaarden. Bijvoorbeeld de staafmixer met hakmolen moet de meest voorkomende keukenklusjes zonder enige moeite klaren. Ze worden getest hoe goed de staafmixer met hakmolen deze klusjes doet en hoe stevig het apparaat is. Tijdens de test wordt staafmixer getest hoe de verschillende producten fijn gemaakt worden. Test producten die gebruikt zijn tijdens de test zijn bijvoorbeeld: uien, noten, kaas, wortelen en kruiden.

Staafmixers zonder hakmolen worden meestal getest op hoe fijn er wordt gepureerd zoals bijvoorbeeld: babyvoeding, pannenkoekbeslag, mayonaise of smoothies.

Ook de garde die meegeleverd wordt, wordt getest. Hoe goed kan de garde van de staafmixer slagroom en eiwit opkloppen. De staafmixer wordt ook getest op geluid. Het geluid wordt gemeten met een decibelmeter, op een meter afstand van het apparaat, terwijl het apparaat op de hoogste stand draait. Er wordt ook gekeken naar de constructie. Men lijkt naar de gebruikte materialen, de coatings, stevigheid, de manier hoe wisselbare onderdelen aansluiten op de staafmixer, stevigheid van de snoer en de stevigheid van de knopjes. Vergeet niet het belangrijkste,…. De motor. De motor wordt in de meeste gevallen getest door het apparaat 400 runs te laten lopen van 1 minuut aan en 1 minuut uit. Na elke 5 keer aan-uit wordt het apparaat voor ongeveer 20 minuten met rust gelaten. Aan het einde van de test heeft het apparaat ruim 40 uur gedraaid, gelijk verdeeld over 4 dagen.

Wordt zo een staafmixer na zo een uitgebreide test goed bevonden dan weet je dat wanneer het in de winkel staat of op de website, je een goed product in huis haalt waarmee je jarenlang een goede relatie mee kan opbouwen.

Enkele merken staafmixers die op de markt te vinden zijn: Bosch, Philips, Braun, Princess, Kitchenaid, Tristar of KENWOOD.

Elke keukenprins en prinses, hobbyist en horeca ondernemer moet een staafmixer bij de hand hebben. Ze zijn mooi, ze zijn handig en ze maken het werk in de keuken toch zo gemakkelijk. Als jij er nog geen 1 hebt, heb je nu wel genoeg redenen om zo snel als mogelijk eentje aan te schaffen. Veel plezier.