disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Mobiele Airco`s 2024

Steeds meer mensen denken erover na een mobiele airco te kopen. De markt voor mobiele airco’s is de afgelopen jaren dan ook ontzettend gegroeid. Omdat onze zomers langer én warmer worden zoeken mensen namelijk steeds vaker verkoeling op een moderne manier. Maar mobiele airco’s zijn bovendien een stuk goedkoper geworden door de jaren heen. Wil jij ook een mobiele airco kopen? Lees dan onze koopgids. Wij laten je verschillende modellen mobiele airco’s zien, en helpen je zo bij het maken van je keuze. Zo kies jij de mobiele airco die het meeste bij je past.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Fuave ACB18W24A
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-6%
2de 10
Fuave ACB14W24A
BEOORDELING9.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-5%
3de 10
Duux North Smart 18K BTU/h Grijs
BEOORDELING9.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Fuave ACB12W24A+
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Fuave ACB16W24A
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Fuave ACB09B24A Zwart
BEOORDELING9.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Duux North Smart 18K BTU/h Wit
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Fuave ACB12W24A
BEOORDELING8.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-7%
9de 10
Fuave ACB09W24A Wit
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Duux North Smart 14K BTU/h Grijs
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Waarom kiezen voor een mobiele airco?

Mobiele airco’s hebben vele voordelen, zeker ten opzichte van doodgewone ventilatoren, maar ook ten opzichte van andere soorten airco’s. Hieronder zetten wij de beste eigenschappen van mobiele airco’s voor je op een rijtje.

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco heeft in principe dezelfde werking als andere soorten airco’s. De mobiele airco zuigt warme lucht naar binnen, waardoor de koelvloeistof die in de airco zit verdampt. De koelvloeistof neemt hierbij de warmte op uit de lucht, die vervolgens afgekoeld zijn weg weer in huis vervolgt. Het is dus géén luchtververser, waarbij buitenlucht naar binnen stroomt en vice versa. Het grote verschil tussen andere soorten airco’s en de mobiele airco is, de naam zegt het al, dat je een mobiele airco relatief gemakkelijk kunt verplaatsen. Een mobiele airco hoeft dan ook niet het hele jaar door op één plek te staan, maar kan, als de temperaturen eenmaal stijgen, direct op de plek worden gezet waar deze nodig is.

Voordelen van een mobiele airco

Het meest voor de hand liggende voordeel van een mobiele airco is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Staat de airco in de woonkamer, maar ben je ’s nachts op zoek naar verkoeling in de slaapkamer? Dan kun je de airco daarnaartoe brengen. Mobiele airco’s hebben vaak wieltjes, om het verplaatsen nog makkelijker te maken. Maar wist je dat een mobiele airco daarnaast ook nog eens geen installatie nodig heeft? Het enige dat je nodig hebt is een stroomaansluiting en een opening waar de afvoerslang naartoe kan worden gelegd. Hier heb je geen monteur voor nodig. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Een mobiele airco heeft nog andere voordelen. Zo zijn mobiele airco’s relatief goedkoop. Het prijsverschil met modellen die je aan de muur hangt is groot. Ook spaar je kosten uit omdat je geen professional hoeft te betalen om de airco te installeren. Goed, het koelvermogen van een mobiele lager is doorgaans lager dan die van een wandmodel. Ze zijn daarom eerder geschikt voor relatief kleine ruimtes. Maar, dit maakt ook weer dat ze vaak minder energie verbruiken dan een wandmodel. Ook dit spaart je op de langere termijn kosten.

Tenslotte hebben veel mobiele airco’s bepaalde extra’s die zo hun eigen voordelen met zich meebrengen. De meeste mobiele airco units hebben een ionisator. Dit apparaatje zuivert de lucht, waardoor stof, pollen en huismijt kunnen worden aangepakt. Zo wordt de lucht in je huis gezonder. Ook zijn er modellen met een luchtbevochtiger, en zelf modellen die niet alleen voor verkoeling zorgen, maar ook voor verwarming.

Een mobiele airco kopen

Heb je een mobiele airco aanbieding gezien? Let dan eerst goed op welke eigenschappen de airco heeft. Zo kun je later de beste keuze maken, bijvoorbeeld uit de door ons uitgelichte modellen.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal belangrijke dingen om op te letten. We zeiden het al eerder, het koelvermogen van een mobiele airco ligt doorgaans lager dan die van een wandmodel. Toch kunnen ze voor jou geschikt zijn, omdat je niet per se een groot wand model nodig hebt. Ga je een mobiele airco kopen, let dan op de letters BTU. Dit staat voor British Thermal Unit”. Hierin wordt het koelvermogen van de airco uitgedrukt. Een vuistregel is dat voor elke kubieke meter aan ruimte je 136 BTU nodig hebt. Reken dus in de winkel uit of de mobiele airco die je op het oog hebt voldoende BTU heeft om de ruimte die je voor ogen hebt goed te kunnen afkoelen.

Denk ook na over het geluid dat de airco produceert. In je slaapkamer wil je natuurlijk een zo stil mogelijk model zetten. Een mobiele airco met een geluidsniveau onder de 50 decibel (dB) staat bekend als fluisterstil. Tussen de 50 en 65 decibel is relatief stil, daarboven wordt het geluid snel harder dan je lief is.

Duurzaamheid en extra’s

Kijk bij het maken van je keuze ook goed naar het energielabel van de mobiele airco. Bijna alle mobiele airco’s hebben tegenwoordig een goed label, A of A+. Maar er zijn ook modellen die de lucht veel minder efficiënt verwarmen. Denk eraan, hoe langer je de airco aan moet houden, des te meer energie dit kost.

Let ten slotte ook op de extra’s die de door jou gevonden mobiele airco met zich meebrengt. Het is fijn als de airco de optie heeft om te kunnen verwarmen, maar heb je dit ook echt nodig? En het gewicht van de airco kan ook een rol spelen in je keuze. Zeker als je deze vaker wilt verplaatsen.

Onze mening

Het hebben van een mobiele airco brengt veel voordelen met zich mee, zeker als de zomer weer in aantocht is. Zoals je hebt gelezen zijn er best een aantal eigenschappen om in de gaten te houden als je een mobiele airco gaat kopen. De airco moet voldoende koelvermogen hebben, niet te veel lawaai maken en ook nog eens duurzaam zijn. Bovendien moet je goed bedenken of je wilt dat de airco extra’s heeft, zoals een extra licht gewicht of de mogelijkheid je ruimtes ook te verwarmen.

Tenslotte is ook de prijs van belang. Mobiele airco’s kunnen erg in prijs verschillen, bijvoorbeeld doordat ze meer of juist minder koelvermogen hebben. Wat dan wel fijn is, is dat mobiele airco’s over de afgelopen jaren een stuk goedkoper zijn geworden. En, nu je weet waar je op moet letten bij het doen van je aankoop, zijn wij ervan overtuigd dat je de perfecte keuze zult maken.