disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Krultangen 2023

Wie droomt er niet van? Elke dag met een perfect gestylde coupe de deur uitstappen. Zeker in tijden waarin zelfs naar de kapper gaan niet langer vanzelfsprekend is, gaan veel mensen daarom op zoek naar extra tools om hun haar perfect in model te krijgen. Dat de verkoop van krul- en stijltangen de afgelopen maanden gestegen is verbaast daarom ook niemand. Ben je ook op zoek naar een krultang? En wil jij de beste krultang kopen? Lees dan snel verder. In dit artikel laten wij je de verschillende soorten zien en tonen wij je waar je op moet letten. Zo kun jij de krultang kopen die het beste bij je past.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
2de 10
CHI Onyx Euroshine 32 mm
BEOORDELING9.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Max Pro Twist 25mm
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Rowenta Curler 2 CF2119
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
BaByliss PRO BAB2273TTE
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Remington Pro Soft Curl CI6325
BEOORDELING9.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Max Pro Twist 32mm
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
BaByliss Deep Waves W2447E
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Rowenta Curler Precious Curls CF3460
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Soorten krultangen

De ene krultang is de andere niet. Ga je een krultang kopen, dan is het wel zo fijn te weten welk model en welk materiaal je voor je hebt. Daarom noemen wij hieronder de verschillende materiaalsoorten. Zo leer je niet alleen de verschillen kennen, maar ook de voordelen daarvan.

Keramisch

De klassieke krultang van keramiek is meteen het bekendste model. Krultangen zijn er om, de naam zegt het al, krullen aan te brengen in je haar. Ze zijn de afgelopen jaren steeds moderner geworden, en komen in allerlei soorten en maten. De bekendste variant is de keramische

Keramische krultangen verspreiden de warmte héél gelijkmatig. Ze zijn daarmee goed voor je haar, want je wilt niet dat je haar op één plek erg snel opwarmt, en op de ander een stuk minder. Ze zijn bovendien erg duurzaam, omdat het materiaal relatief langzaam slijt.

Titanium

De laatste jaren zijn er meer modellen op de markt gekomen die in plaats van keramiek van titanium gemaakt zijn. Het voordeel van titanium is dat het materiaal nóg steviger is, en daarmee ook geschikt is voor wat dikker, stugger haar.

De titanium modellen zijn daarmee wel vaak wat duurder. Doordat de titanium laag eigenlijk niet slijt, betaalt deze investering zich wel op den duur terug. Ook bevat titanium veel zogeheten negatieve ionen. Dit zorgt voor een speciaal anti frizz effect, méér nog dan keramische krultangen.

Keramische coating

Gebruik je jouw krultang lang niet elke dag? Dan zou je ervoor kunnen kiezen een tang te kunnen kopen die niet geheel uit keramiek of titanium bestaat, maar juist met een keramische coating. Zo krijg je alle voordelen van een keramische coating, zonder de prijs daarvoor te hoeven betalen.

Natuurlijk kleeft aan al het goede ook vaak een nadeel. De keramische coating slijt immers, en dit proces gaat na verloop van tijd bovendien steeds sneller. Is je coating versleten? Dan zul je bij de nieuwste modellen al gauw een nieuwe krultang moeten kopen. Anders beschadig je je haar flink!

Extra functies en speciale kenmerken

Nu je de verschillen tussen de gebruikte materialen kent kunnen we ons gaan verdiepen in de diverse functies en speciale kenmerken die krultangen hebben. Want, het lijkt zo simpel, maar in de praktijk is dat vaak niet zo. Heb je een krultang aanbieding in het vizier, let dan zeker ook op die speciale kenmerken. Ze kunnen allesbepalend zijn voor je uiteindelijke aankoop.

Ionische coating

Het is de haar-nachtmerrie die veel mensen elke ochtend meemaken: statisch haar, waardoor je op straat, of zelfs nog op kantoor, er uit ziet als een soort pluizebol. Gelukkig is er een manier om daarvan af te komen, en die negatieve ionen die we eerder al noemden, spelen daarbij een rol.

Bijna alle keramische modellen, en zeker alle titanium modellen, hebben die negatieve ionen. Ze zorgen ervoor dat je haar minder statisch wordt. Sommige modellen hebben zelfs een speciaal ontwerp, dat er voor zou moeten zorgen dat de ionische functie nóg krachtiger wordt.

Automatisch of niet?

Het maken van krullen kan best vermoeidend zijn. Zeker als je een hele bos haar hebt, en al helemaal als je elke dag je haar wilt krullen. Gelukkig zijn er automatische krultangen, die wat dit betreft echt uitkomst bieden.

Een automatische krultang heeft een speciaal ontwerp, waarmee je jouw haar niet langer zelf om de tang heen hoeft te draaien. In plaats daarvan 'zuigt' de tang je haar via een inlaat naar binnen, waarna het haar automatisch gekruld wordt. Dat kan prijzig zijn, maar is wél ideaal!

Temperatuur

De meeste modellen die tegenwoordig op de markt zijn hebben een speciaal systeem waarmee je zelf de temperatuur kunt regelen. Dit is ideaal, want verschillende haartypen vragen om verschillende temperaturen. Een model zónder temperatuurregelaar raden wij niet direct aan.

Over het algemeen geldt: hoe dikker en stugger het haar, hoe hoger de temperatuur die nodig is voor een goede styling. Speciale haartypen en bepaalde kapsels vragen om speciale behandeling, en daarbij komt de temperatuur echt wel even kijken. Hoe méér warmtestanden, hoe beter.

Formaat

Dit is iets dat mensen nog wel eens willen vergeten. Maar het formaat van je krultang, en dan met name de diameter, is óh zo belangrijk. Hoe groter de diameter, des te groter de krullen die je ermee kunt maken. En als je kort haar hebt, dan kun je beter een kleinere diameter gebruiken.

Maar, niet alleen de diameter telt. Wat ook meespeelt is de grootte van de warmteplaten. Heb je fijn, gevoelig haar? Kies dan een model met doorsnee platen. Maar voor stug, dikker haar zijn juist grotere platen handig.

Krulborstel

Let bij het doen van je aankoop ook op de krulborstel. Deze komen in verschillende vormen, en kunnen gemaakt zijn van syntetisch materiaal, maar ook van staal of zelfs everzwijnenhaar. Waarom is dit belangrijk? Omdat ze je haar goed ontklitten, of juist een extra mooie glans geven.

Let er daarnaast op of je krulborstel automatisch ronddraait of niet. De manier waarop je borstel draait is namelijk erg belangrijk in het komen tot een krul die perfect is. Een automatisch roterende borstel zorgt ervoor dat je niet zelf de beweging hoeft te maken.

Op naar het perfecte kapsel

Van goedkope krultang tot exclusief model: krultangen zijn er in alle soorten en maten. De drie belangrijkste soorten heb je in dit artikel leren kennen. Kies voor een keramisch of titanium model of, als je de krultang écht niet vaak gebruikt, voor een model met een keramische coating.