disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Kruimeldieven 2023

Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest: kruimeldieven. Deze handige apparaatjes kunnen het beste omschreven worden als een mini-stofzuiger, die je draadloos in je hand kunt nemen. Ze zijn ongelofelijk handig, omdat je er snel en gemakkelijk mee kan schoonmaken, tot de kleinste hoekjes en kiertjes aan toe. Want, zeg nou zelf, je wilt daar toch ook niet altijd de grote stofzuiger voor pakken?

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Shark WV200EU
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
BLACK+DECKER PD1420LP-QW
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
BLACK+DECKER PV1820L-QW
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
BLACK+DECKER BHHV520JF-QW
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
BLACK+DECKER BHHV315B-QW
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
BLACK+DECKER DVA325JP07-QW
BEOORDELING8.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
BLACK+DECKER NVC115WA-QW
BEOORDELING8.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
BLACK+DECKER PD1820L-QW
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW
BEOORDELING8.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Van goedkope kruimeldieven tot de beste van de beste soorten: wij hebben hun voor- en nadelen, en ook hun bijzondere kenmerken, voor je achterhaald. Op basis daarvan hebben wij voor jou speciaal op een rij gezet waar je op moet letten. Zo weet jij de beste kruimeldieven te vinden, zonder dat het jou direct een ontzettende duit zal kosten.

De voordelen van een kruimeldief

Veel mensen kopen kruimeldieven speciaal vanwege een aantal bijzondere voordelen die ze met zich meebrengen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Nooit meer onhandig aan de slag

Het belangrijkste voordeel waardoor veel mensen voor kruimeldieven kiezen is dat je er gemakkelijk mee op plekken komt die je met een normale stofzuiger maar lastig kunt bereiken. Denk aan dat ene hoekje op het aanrecht of bij het plafond. Maar ook aan de vensterbank tussen potten en planten, op het balkon, in de auto of zelfs op de boot of in de caravan.

Snel en gemakkelijk

Je pakt de kruimeldief er door zijn kleine omvang en gewicht zó bij. Dit is helemaal handig als je snel iets moet opruimen, bijvoorbeeld als er etensresten op de vloer terecht zijn gekomen en je kindje of huisdier daar nu aan het rondkruipen is. Je hebt daarbij geen last van kabels die je nog snel in het stopcontact moet steken of die zware stofzuiger die je nog de trap op moet slepen.

Klein en krachtig

De kruimeldief is klein, maar staat echt wel zijn mannetje. Dit betekent dat je er sneller en efficiënter mee aan de slag kunt gaan dan bijvoorbeeld met stoffer en blik. De kruimeldief laat zich hier echt van zijn beste kant zien. En, ben je klaar met de kruimeldief te gebruiken? Dan schud je het opvangbakje gemakkelijk leeg, en plaats je de kruimeldief terug in zijn oplaadstation. Wat is een kruimeldief?

Let hierop bij het kopen van een kruimeldief

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk goed voorbereid je slag slaan in de winkel. Gelukkig kan dit. Het enige dat je hoeft te doen is onze tips hieronder goed in je oren te knopen. Zo wordt het straks voor jou een eitje de juiste keuze te maken en optimaal van die kruimeldief aanbieding gebruik te maken.

Zuigkracht..

Ook voor kruimeldieven geldt een regel die voor alle typen stofzuigers van belang is: en dat is dat ze voldoende zuigkracht moeten hebben. Anders kun je wel eeuwig aan de gang blijven met schoonmaken. Let daarom vooral op het voltage van de accu van de kruimeldief. Hoe hoger dit is, des te sterker ook de zuigkracht. Er heeft echter nog iets invloed op de zuigkracht..

..En stofreservoir

..En dat is het stofreservoir van je kruimeldief. Zit deze vol? Dan neemt de zuigkracht van je mini stofzuiger drastisch af. Dit heeft te maken met de luchtstroom binnenin de kruimeldief. Kies daarom voor een model met een stofopvang die niet al te klein is.

Let echt goed op, want de verschillen tussen de diverse modellen op de markt kunnen erg groot zijn. Een inhoud van 400 ml aan stof is heel gebruikelijk. Sommige modellen zitten daar ver boven, met een inhoud van 600 tot zelfs 700 ml. Er zijn echter ook soorten met maar 300 ml aan stofinhoud. Dan zul je al gauw merken dat je veel vaker dan je zou willen het bakje kunt gaan legen boven de prullenbak.

Energieverbruik..

Kruimeldieven halen hun energie uit een accu. Deze heeft vaak maar een beperkte capaciteit. Kijk daarom ook zeker naar de gebruikstijd die de kruimeldief heeft voor je deze opnieuw dient op te laden. En een kruimeldief kan dan wel heel krachtig zijn, maar als deze niet efficiënt is ontworpen betekent dit natuurlijk ook dat de accu snel leeg kan raken.

Naast de gebruikstijd telt hier ook de oplaadtijd. Want, als je voor elke 10 minuten aan schoonmaken je kruimeldief 2 uur aan de oplader moet hangen, dan schiet dat natuurlijk ook niet echt op.

..En oplaadstation..

Let daarnaast ook op het type oplaadstation. Deze zijn gelukkig over de jaren heen kleiner geworden, maar sommige stations nemen toch nog aardig wat ruimte in. Er zijn ook kruimeldieven die zijn uitgerust met een wandstation. Dit kan handig zijn als je de kruimeldief bijvoorbeeld in je keuken wilt ophangen.

Tot slot: handige extra's

Veel kruimeldieven komen met handige extra's. Deze kunnen soms nét het verschil maken in het maken van je definitieve keuze. Er zijn modellen met een nat-droogfunctie. Dit betekent dat je, naast korrels en kruimels, ook geknoeide drankjes of spetters mee kunt opruimen.

Ook zijn er modellen met een uitwasbare of vervangbare stofzak. Deze kun je dan gemakkelijk omwisselen, zonder dat je het stofbakje hoeft uit te kloppen. Tenslotte zijn er modellen op de markt met een steel. Deze zijn niet alleen als handstofzuiger te gebruiken, maar kunnen ook als steelstofzuiger dienst doen.

De meest geschikte kruimeldieven

Heb jij een kruimeldief aanbieding op het oog? Denk dan eerst aan alle kenmerken die een kruimeldief met zich mee kan brengen. Maak op basis hiervan je keuze. Wil je bijvoorbeeld een extra groot stofreservoir? Leef jij je altijd helemaal uit met handige extra's? Of wil je kiezen voor een model dat helemaal afgestemd is op jouw inrichting? Het zijn allemaal vragen om goed bij stil te staan.

Heb je voor jezelf de antwoorden op deze vragen bedacht? Kijk dan ook natuurlijk naar de prijs. Deze kan flink verschillen per model. Goedkope kruimeldief of dure kruimeldief: ze hebben allemaal hun eigen voordelen, waar je binnenkort misschien wel al van kunt genieten als je jouw keuze hebt weten te maken!