disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Hogedrukreinigers 2023

Nu de zomer in volle gang is vliegen de hogedrukreiniger aanbiedingen je weer om de oren. Opeens lijkt jan en alleman een hogedrukreiniger te hebben of te willen kopen. Maar, hoe werkt zo'n apparaat eigenlijk? En hoe weet je nu precies wat een goede hogedrukreiniger is? En ga je een hogedrukspuit kopen, waar let je dan op?

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Nilfisk Premium 180.1-10
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Karcher K5 Power Control Car & Home
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Nilfisk Excellent 170 PAD
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-4%
4de 10
Karcher K4 Power Control Home
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Nilfisk C 125-5 Car & Home
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-5%
8de 10
Karcher K4 Power Control Car & Home
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Karcher K4 Premium Power Control Car
BEOORDELING8.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Karcher K7 Premium Power Control Car
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

In dit stuk geven wij antwoord op allerlei vragen. Zo helpen wij je de beste hogedrukreiniger te vinden die er maar is. De tips in ons artikel helpen je op weg, zodat jij binnenkort de voordelen van het werken met een hogedrukspuit kunt ervaren. Lees daarom snel hieronder verder.

De hogedrukspuit en haar voordelen

Een hogedrukreiniger is al snel onmisbaar. Dit lijkt overdreven, maar is het toch echt niet. Zelfs met een relatief goedkope hogedrukreiniger krijg je namelijk vuil en viezigheid weg wat je eerst voor onmogelijk zou hebben gehouden. Wij leggen je hier eerst kort uit wat een hogedrukspuit precies is en welke voordelen zo'n moderne reiniger met zich meebrengt.

Wat doet een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat gebruikt maakt van de kracht van water om grote en kleine oppervlakken gemakkelijk en uitvoerig schoon te maken. Een hogedrukspuit is in de basis niet meer dan een elektrische pomp, gekoppeld aan een slang met daaraan een spuit. Die spuit bestaat min of meer uit een stok, met daaraan een handvat. Met de knop op het handvat bedien je de hogedrukreiniger. Bij sommige modellen kun je hier ook de waterdruk instellen.

De kop aan het eind van de spuit regelt hoe het water de spuit uitkomt. Dit kan onder zeer hoge druk zijn, gericht op één bepaald punt, of onder iets minder hoge druk, waarbij het water juist een groter oppervlak bestrijkt.

Wat zijn de voordelen ervan?

Schoonmaken met een hogedrukreiniger biedt erg veel voordelen. Je maakt er gemakkelijk plekken mee schoon waar je normaal uren zou moeten schrobben. Het resultaat is bovendien uitstekend, omdat de krachtige waterstraal zelfs het meest hardnekkige, jarenlang verzamelde vuil weet te verslaan. Hogedrukreinigers zijn geen zware apparaten; je kunt ze gemakkelijk dragen of achter je aan trekken. Alles wat je verder nodig hebt is een tuinslang en een stopcontact.

Een ander voordeel van schoonmaken met alleen water is dat je niet langer dure schoonmaakmiddelen nodig zult hebben. Dit is bovendien een stuk beter voor het milieu, omdat er géén sop of zelfs chemicaliën de natuur instromen. Zo ben je als mens blij, maar zal ook je omgeving dat zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Als je een hogedrukreiniger test erop naslaat zul je al snel een aantal factoren tegenkomen waar je rekening mee moet houden bij het doen van je aanschaf. Wij hebben deze factoren hieronder voor je op een rij gezet, zodat je altijd weet waar je op moet letten als je in de winkel staat. Je kunt deze koopgids zelfs in de winkel als naslagwerk gebruiken als je het even niet meer weet.

De waterdruk

Eén van de belangrijkste factoren om op te letten is de waterdruk van de hogedrukreiniger die je op het oog hebt. Doorgaans heb je in de huis-tuin-en-keuken omgeving voldoende aan een waterdruk die tussen de 100 en 140 bar ligt. Hiermee kun je de meeste plekjes op het terras, de oprit of zelfs in huis, schoon krijgen.

Er zijn echter genoeg modellen die hier ver bovenliggen. Wil je op een echt professionele manier schoonmaken, of heb je een garage waar veel olie-, smeer- of benzinevlekken ingetrokken zijn? Dan zijn er zelfs modellen die gaan tot 275 bar. De écht krachtige hogedrukreinigers vind je vanaf 200 bar. Hiermee kun je zelfs het meest hardnekkige vuil losweken.

Debiet

Met debiet wordt de hoeveelheid water bedoelt die in een bepaalde tijd door de hogedrukspuit heengaat. Dit wordt bijna altijd uitgedrukt in liter per uur. Je kunt je voorstellen dat hoe groter het debiet is, des te effectiever je schoon kunt maken met een hogedrukspuit. Je zult het oppervlak
immers in dezelfde tijdsspanne blootstellen aan meer water.

Dit betekent dan echter ook dat je hogedrukspuit méér water zal gebruiken. Maak je vaak voor langere periodes gebruik van je hogedrukreiniger, en gaat het daarbij niet om écht hardnekkig vuil? Dan kan het fijn zijn te kiezen voor een model dat wél een hoge waterdruk heeft, maar niét een bijzonder groot debiet.

Koud of warm water?

Soms zie je een hogedrukspuit aanbieding verschijnen waarbij het toestel een bijzondere functie heeft: er kan dan geschakeld worden tussen zowel koud als warm water om mee schoon te maken. Dat werkt als volgt: in deze hogedrukreinigers zit een verwarmingselement, waarmee je koude kraanwater in een mum van tijd wordt verwarmd.

Het voordeel hiervan is dat het schoonmaken met warm water nog nét even wat extra schoonmaakkracht aan je apparaat meegeeft. Zeker bij olie- of vetresten komt dit van pas. Let bij je aanschaf van zo'n model wel op hoe snel het water warm wordt. Sommige modellen moeten namelijk eerst een tijdje opwarmen voor je ze effectief kunt gebruiken.

Talloze extra's

Let bij het kopen ook op de extra's die de hogedrukreiniger met zich meebrengt. Sommige modellen worden uitgerust met héél specialistische opzetstukken, specials sproeikoppen, borstels om tegels mee schoon te maken, filters die het water reinigen of zelfs een slang om water- en afvoerleidingen mee te ontstoppen. Ideaal voor het grondige schoonmaakwerk.

Sta nooit meer onder druk in de winkel

Wij hopen dat dit artikel je een beetje wegwijs heeft gemaakt in de bijzondere wereld van hogedrukreinigers. Wij lieten je de voordelen van zo'n apparaat zien, en vertelden je waar je zoal op moet letten. Een hogedrukreiniger kopen wordt je zo gemakkelijk gemaakt. Kijk als eerste naar de waterdruk en het debiet van de hogedrukreiniger aanbieding die je gezien hebt. Let vervolgens op of het model dat je ziet een warmwaterfunctie heeft of andere nuttige extra's. Zo weet je zeker dat de druk bij het kopen niet te groot wordt, en jij het model vind dat aan jouw wensen voldoet.