disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Föhnborstels 2024

Wie wil het nou niet? 's Ochtends met mooi gestyled haar de dag beginnen, en de rest van de dag je volume behouden. Een krulborstel, ook wel bekend als föhnborstel, biedt dan uitkomst. Maar hoe vind je nu de beste föhnborstel? En wat maakt nu eigenlijk dat een krulborstel kopen zo'n goed idee is? Wij wijzen je in deze gids de weg. Zo weet je niet alleen wat nu eigenlijk de verschillende typen krulföhns zijn die je kunt kopen. Maar ontdek je ook wat voor jou de beste krulföhn is om aan te schaffen. Zodat je nog jaren kunt genieten van de perfecte coupe.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Shark Flexstyle HD440SLEU Rose Goud
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
BaByliss Big Hair Luxe AS970E
BEOORDELING9.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Revlon RVDR5298E
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
BaByliss Big Hair Dual AS950E
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Shark Flexstyle HD440EU Zwart
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Rowenta Ultimate Experience CF9625
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
BaByliss Style Smooth 1000 AS128E
BEOORDELING8.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Waarom een krulborstel kopen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarom je een krulborstel zou willen hebben. Waar zijn ze precies goed voor, en waarom zou je niet 'gewoon' een stijltang kopen? Het antwoord op deze vragen, en méér, vind je in de tekst hieronder.

Verschil stijltang en krulborstel

Met een krulborstel combineer je eigenlijk de werking van een stijltang met die van een borstel. Terwijl je jouw haar dus ontwart en ontklit, zorgt de warme lucht uit een krulborstel ervoor dat je krullen en volume in je haar kunt aanbrengen. Zo'n krulföhn is daarmee ook prima bij vochtig haar te gebruiken, want de föhnfunctie komt daarbij goed van pas. Een stijltang gebruikt géén warme lucht, maar warme platen om je haar in het juiste model te krijgen.

Voordelen föhnborstels

Een groot voordeel van het gebruik van een krulborstel is dat je haar er minder snel door beschadigd raakt. De warme lucht is lang niet zo heet als de platen van je stijltang, maar toch heeft de beste krulborstel hetzelfde effect als een goede stijltang. En het risico op haarbeschadigingen is nog minder ook. Verder heeft een föhnborstel het voordeel dat het een alles-in-één apparaat is. Dat betekent dat je niet langer verschillende apparaten en producten in je tas hoeft mee te sjouwen als je onderweg bent, maar met één handig hulpmiddel klaar bent.

Een ander voordeel noemden we al eerder. Je kunt de föhnborstel prima gebruiken bij vochtig haar, terwijl dit met stijltangen absoluut geen goed idee is. Je beschadigt dan namelijk echt je haar.

Waar op letten bij het kopen?

Ga je een krulborstel kopen, dan is het een goed idee om een aantal belangrijke kenmerken in de gaten te houden. Immers, de ene föhnborstel is de andere niet. Bepaal voor jezelf welke kenmerken jij écht het belangrijkste vind. Het kan zijn dat je een beperkt budget hebt, of juist een bepaald haartype waar je rekening mee wilt houden.

Materiaal

Net als bij stijltangen kan een krulborstel uit verschillende materialen zijn opgebouwd. Er zijn keramische modellen, maar ook modellen met een keramische coating. Deze laatste zijn goedkoper maar gaan vanzelfsprekend minder lang mee. Wil je jouw krulborstel vaak gebruiken? Investeer dan in een borstel die helemaal van keramiek gemaakt is, of juist van tourmaline of titanium. Vooral deze laatste twee materialen gaan ontzettend lang mee, en zijn daarmee hun investering op de lange termijn meer dan waard.

Vorm

Bijna alle föhnborstels zijn rond, maar je hebt er ook een paar die een meer rechthoekige vorm hebben. Een ronde borstel is het handigst, omdat je hiermee zowel krullen kunt aanbrengen als je haar steil kunt maken. Let ook op de dikte van de borstel: heb je lang haar, dan is een dikkere borstel het meest geschikt, zodat je haar er mooi omheen past. Heb je relatief kort haar, dan kun je het beste met een wat dunner model uit de voeten.

Temperatuur

Bij de beste krulborstels kun je zelf de temperatuur instellen. Sommige modellen werken met drie standen (laag, middel, of hoog), maar er zijn ook modellen waarbij je de temperatuur in graden nauwkeurig kunt instellen. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat wij echter altijd aanraden is een model te kiezen dat automatisch uitgaat als je het per ongeluk te lang laat aanstaan. Deze beveiliging is niet op alle modellen te vinden, maar is wat ons betreft een must; zeker als je een druk leven leidt waarin het wel eens voorkomt dat je snel de deur uit moet.

Andere dingen om op te letten

Tenslotte zijn er nog een aantal overige kenmerken waarvan we zeggen dat het goed is er op te letten. Dit zijn geen absolute must haves, maar ze kunnen je leven wel makkelijker maken. Zo zijn er modellen met een functie die het gemakkelijker maakt losse haren uit de borstel te plukken. Ook zijn er krulföhns op de markt die automatisch ronddraaien. Zo hoef je ze zelf niet eens meer om te draaien, maar beweegt de borstel als het ware automatisch om je haren heen.

Er zijn ook modellen met een extra beveiliging op de borstel, die maken dat je jezelf nóóit kunt verbranden. En, als laatste, is ook de prijs er natuurlijk eentje om in de gaten te houden. Zoals met veel dingen geldt ook bij krulborstels in het algemeen: hoe meer functies de borstel heeft, des te hoger de prijs.

Geef je haren wat ze verdienen

Een föhnborstel heeft, zoals je in dit stuk hebt kunnen lezen, aardig wat voordelen ten opzichte van stijltangen of het helemáál niet in model brengen van je haar. Ze zijn over het algemeen veiliger, en leiden in de regel minder snel tot beschadigingen. Ze zijn ook superhandig, want je kunt er in korte tijd niet alleen je haar mee steilen, maar ook krullen, drogen en uitborstelen. Het is daarmee een veelzijdig hulpmiddel.

Zoals met alles zijn er wel een aantal kenmerken om goed op te letten als je jouw aankoop gaat doen. Naast de prijs is het goed om te kijken naar de temperatuurinstellingen van de föhnborstel die je op het oog hebt, de vorm van de borstel en het gebruikte materiaal. Ook handige beveiligingsfuncties zijn zaken om in de gaten te houden.

Heb je hier goed naar gekeken, en ben je eruit? Dan wensen we je veel plezier met je voortaan perfect gestylde kapsel!