disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Bluetooth Speakers 2023

Steeds meer mensen hebben er eentje: een goede bluetooth speaker waarmee ze, in klein of groot gezelschap, hun favoriete hitjes kunnen afspelen. En waarom zou je ook niet? De technologie van deze bluetooth speakers is de laatste jaren sterk vooruitgegaan. De kwaliteit van de muziek is daarmee sprongen vooruitgegaan. De beste bluetooth speaker vandaag de dag doet echt niet onder voor de zware speakersets van vroeger. En je kunt ze ook nog eens overal mee naartoe nemen!

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
JBL Partybox 310
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
JBL Boombox 3 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Sony SRS-XG300 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-44%
4de 10
Ultimate Ears MEGABOOM 3 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
JBL Charge 5 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Bose SoundLink Revolve+ II Zwart
BEOORDELING9.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
JBL Xtreme 3 Zwart
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Sonos Roam zwart + wireless charger
BEOORDELING8.8
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Sonos Roam SL Zwart
BEOORDELING8.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Sony SRS-XB100 Zwart
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-24%

In dit artikel geven wij je tips om op te letten bij het kopen van zo'n speakertje. Goedkope bluetooth speaker of niet, wij laten je zien wat belangrijk is. Zodat jij binnenkort kunt genieten van je favoriete muziek of radiostation, waar je ook maar bent.

Bluetooth speakers en hun voordelen

Bluetooth speakers komen met vele voordelen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, en geven je daarbij een uitleg hoe zo'n bluetooth speaker eigenlijk werkt.

De werking van een bluetooth speaker

De naam zegt het natuurlijk al, een bluetooth speaker kopen doe je omdat deze werkt via bluetooth. Dit is een draadloze technologie, waardoor je zonder verbonden kabel muziek draadloos via een voor ons onzichtbare verbinding kunt afspelen. Ideaal voor in het park, onderweg, in de tuin of op het balkon. Maar natuurlijk ook gewoon lekker voor in huis, waarbij je géén kabels meer hoeft weg te werken langs de muren van je interieur.

Het werkt als volgt. De speaker zelf heeft een ingebouwde accu of batterij. Via bluetooth maakt de speaker draadloos verbinding met je mobiele apparaat, zoals een laptop of smartphone. Maar ook kan een bluetooth speaker worden aangesloten op een smart-TV, of een desktop pc die bluetooth technologie ondersteunt. Na verbinding te hebben gemaakt met je apparaat kan de speaker zonder verder tussenkomst muziek afspelen. Zet die afspeellijst dus maar aan en gáán!

Voordelen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het gebrek aan kabels. Daarnaast kun je er altijd en overal muziek mee afspelen, mits de speaker natuurlijk voldoende opgeladen is. De beste bluetooth speaker die er is geeft daarom ruim op tijd aan wanneer de batterij dreigt op te raken. Veel bluetooth speakers kunnen bovendien worden aangesloten op een powerbank. Hiermee kun je al helemaal overal en altijd genieten van je muziek. Raakt de speaker leeg, dan sluit je deze gewoon aan op je powerbank en kun je weer een paar uur verder genieten van de leukste deuntjes.

Andere voordelen van bluetooth speakers zijn hun lichte gewicht en kleine formaat. Je neemt ze daardoor overal mee naartoe, en hebt zo overal muziek in de aanbieding. Bluetooth speaker in de tas meenemen? Dat kan gerust. Bluetooth speaker ergens op de grond neerzetten? Geen enkel probleem. Let alleen op dat je met je mobiele apparaat binnen een afstand van ongeveer tien meter van je speaker blijft. Kom je daarboven, dan valt de verbinding automatisch weg. En vaak merk je al vanaf een meter of 5 dat de verbinding steeds een stukje minder stabiel wordt.

Kenmerken om rekening mee te houden

Let bij het doen van je aankoop op de volgende kenmerken van bluetooth speakers. Ze maken het verschil tussen een miskoop of een aankoop waar je nog lang plezier van zult hebben.

Geluidskwaliteit

Lees altijd goed bestaande reviews van de modellen die je op het oog hebt. Vaak wordt hierin al veel gezegd over de geluidskwaliteit. Deze is afhankelijk van de stabiliteit en kracht van de verbinding. Ook het formaat van de speaker speelt een rol. Bij grotere modellen is doorgaans de speaker sterker en biedt de behuizing voldoende ruimte voor méér dan één driver. Ook is de klankkast groter, waardoor het geluid 'vol' en volledig aanvoelt. Hoe meer drivers, hoe hoger de kwaliteit bovendien uitvalt.

Nog even over die verbinding: de kwaliteit van je stream wordt mede bepaald door de gebruikte software-codec. Wij raden aan te kiezen voor een model met bluetooth aptX, omdat dit de laatste standaard is op dit gebied.

Accuduur

Zit je net lekker in de muziek, is de batterij van je bluetooth speaker alweer leeg. Kies daarom een model met een accuduur die past bij jouw wensen en behoeften. Maak dus een inschatting van de tijd die je de speaker denkt te gebruiken. Zorg dat je met je inschatting iets aan de ruime kant zit, want zo zul je nooit voor verrassingen komen te staan.

Ook de oplaadtijd telt hier mee. Want, als je uren moet opladen voor slechts een paar kwartiertjes aan muziek, dan schiet je er niet veel mee op. Tenzij je de speaker consequent oplaadt tijdens het slapengaan.

Ontwerp

Wil je een speaker die naadloos aansluit op de rest van je interieur? Moet deze modern zijn of juist klassiek aanvoelen? Gebruik je de speaker veel buiten, en kan deze daarom tegen weer en wind? Zet je de speaker naast het zwembad of gebruik je deze op het strand? Zo ja, kan deze tegen opspattend water? Bovendien, wil je gebruikmaken van analoge knopjes? Of kies je voor een model met een digitaal scherm; soms zelfs met een touch-screen?

Het ontwerp speelt een belangrijke rol in het beantwoorden van bovenstaande vragen. Onderschat dit daarom niet. Let op de behuizing van het model dat je voor ogen hebt, en neem dit mee in het maken van je keuze.

Conclusies en laatste tips

Met een bluetooth speaker ben je wat ons betreft uitstekend voorbereid op de zomer. Je kunt je muziek waar en wanneer je maar wilt gemakkelijk meenemen en zo overal de leukste deuntjes laten horen.

Let op een aantal belangrijke kenmerken bij het doen van je aankoop. De geluids- en streamingskwaliteit is echt van belang. Ook de accuduur en oplaadtijd, en tenslotte de behuizing en daarmee het ontwerp van je speaker tellen mee.

Wij raden tenslotte nog twee dingen aan. Test bluetooth speakers altijd uitvoerig voor je ze definitief koopt. Gelukkig hebben wij in Europa een bedenktermijn waar in de meeste gevallen aan voldaan moet worden door de verkoper. En let tenslotte ook op als je een bluetooth speaker aanbieding ziet. Deze lijken soms te mooi om waar te zijn, en vaak is dat, zeker bij onbekende merken, ook het geval. Kies een merk en (web)winkel die je allebei goed vertrouwd. En maak op basis daarvan je uiteindelijke keuze. Wij wensen je alvast veel luisterplezier!