disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Babyfoons Met Camera 2024

De babyfoon heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger waren het vrij simpele apparaten, die nog het meest weghadden van een soort mini walkietalkie. Toen ze werden geïntroduceerd werden ze meteen populair. En dat is ook logisch. Je kunt er namelijk je kindje mee op afstand horen. Gebeurt er iets, dan weet je het meteen, terwijl je als er niets aan de hand is kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. Een nieuwe ontwikkeling is het toevoegen van een camera aan je babyfoon, zodat je je kindje helemaal goed in de gaten kunt houden. In dit artikel helpen wij je de beste babyfoon met camera te vinden.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Philips Avent SCD892/26
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Philips Avent Connected SCD923/26
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
ELRO BC3000 HD
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Alecto DVM-200M
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Alecto DVM-71
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Alecto DVM-149 + Alecto DVM-149C
BEOORDELING9.1
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-7%
7de 10
Motorola VM65X Connect
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Motorola VM85 Connect
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Owlet Duo 2 Mintgroen OW-DUO-2
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Alecto DVM-71 Black
BEOORDELING8.3
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

De voordelen van een babyfoon met camera

Sommige mensen vinden het een beetje overdreven, zo'n babyfoon met camera. Maar wij laten je zien dat het kiezen voor zo'n model toch veel voordelen met zich meebrengt, die een normale babyfoon niet kan overtreffen.

Het zien van je kindje...

Doordat je jouw kindje kunt zien, kun je je kindje optimaal in de gaten houden. Veel kersverse ouders maken zich onbewust én bewust toch veel zorgen als zij hun kindje een tijdje niet gehoord hebben. Zij staan dan op uit hun eigen bed om een kijkje te nemen, om erachter te komen dat er eigenlijk niets aan de hand is. Hetzelfde geldt voor als je overdag bezig bent, en even snel wilt checken of er niets aan de hand is bij je kindje. Je hoeft dan niet langer je bezigheden te onderbreken, maar kunt één en ander goed combineren met de aandacht voor je kindje.

...En de rust die dat met zich meebrengt

Veel mensen denken in eerste instantie bij het kopen van een babyfoon met camera aan het belang hiervan voor hun kindje. Maar onderschat ook zeker niet het effect dat een goede babyfoon met camera op jouw eigen gemoedsrust en welbevinden kan hebben. Doordat jij met een gerust hart kunt gaan slapen, en af en toe je kindje in de gaten kunt houden, zélfs als hij of zij rustig slaapt, zul je veel uitgeruster wakker worden. Dit maakt dat je overdrag weer meer energie zult hebben, om je te concentreren op je werk, het dagelijkse huishouden en natuurlijk de zorg en aandacht voor je kindje.

Kenmerken om op te letten bij babyfoons met camera

Weet jij het zeker, en ga je kiezen voor een babyfoon met camera? Wees er bij het doen van je aankoop dan bewust van dat er een aantal kenmerken zijn om goed in de gaten te houden. Het bereik en de beeldkwaliteit van je babyfoon zijn de belangrijkste eigenschappen om op te letten. Maar onderschat ook niet het nut van bepaalde extra functies, waarmee sommige babyfoons zijn uitgerust. Koop dus niet zomaar de eerste de beste goedkope babyfoon met camera, maar denk goed na voor je jouw keuze maakt.

Bereik

Je wilt natuurlijk niet met het idee gaan slapen dat je jouw kindje 's nachts door een slechte verbinding niet kan bereiken. Of, dat je door een slecht bereik niet met gerust hart kunt gaan slapen, omdat je niet zeker weet of je jouw kindje kan horen als er iets is. Eén van de nadelen van een babyfoon met zowel beeld als geluid is dat zij meer moeite hebben met het maken van een goede verbinding tussen de beide babyfoons. Dit komt omdat er, naast geluidsdata, ook video-input draadloos wordt verstuurd. Dit maakt de verbinding gevoelig voor haperingen. Kies een model dat ook op grotere afstand goed blijft werken, en test dit ook uitvoerig. Het ene huis is immers het andere niet, en het kan zijn dat de door bepaalde bouwmaterialen (zoals beton of staal) de verbinding wordt beïnvloed.

Beeldkwaliteit

De meeste babyfoons met camera hebben een beeldkwaliteit die niet bepaald om over naar huis te schrijven is. Dit heeft niet altijd met de camerakwaliteit te maken, maar kan ook veroorzaakt worden doordat de babyfoon een nogal klein scherm heeft. Onduidelijk beeld kan het verschil maken, zeker als je niet zeker weet of er iets met je kindje aan de hand is. Kies daarom voor een model dat voor jou de kwaliteit heeft die jij voldoende acht. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel modellen op de markt waarbij er met de beeld- en camerakwaliteit niets mis is.

Speciale functies

De ene babyfoon is de andere niet. Er zijn modellen op de markt die kalmerende geluidjes kunnen maken voor het slapengaan. Zo valt je kindje gemakkelijker in slaap, en kan hij of zij ook beter doorslapen. Er zijn ook modellen met een nachtlampje, en zelfs modellen waarbij het licht langzaam aan-en-uit gaat zodra je kindje wakker wordt of juist in slaap begint te vallen. Niet iedereen vind deze extra's even bijzonder, maar voor sommige mensen kan dit net het verschil maken tussen het overgaan tot een aankoop of niet.

Met een gerust hart uit winkelen

Het hebben van een babyfoon met camera brengt vele voordelen met zich mee. Je kunt nu immers met een gerust hart gaan slapen, wetende dat je kindje in goede handen is. Na het lezen van dit artikel weet je ook waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een babyfoon met camera. Test gerust je kennis, door voor jezelf nog eens na te gaan wat allemaal belangrijk is bij het kopen van een babyfoon met camera. Aanbieding of niet, uiteindelijk is het altijd belangrijk dat je babyfoon een goed bereik heeft, goede beeldkwaliteit en een aantal extra's kent die het je kindje (en jou) gemakkelijk maken.