disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Activity Trackers 2023

Activity trackers zijn de moderne manier om uw dagelijkse activiteiten bij te houden en u gemotiveerd te houden. Of u nu hardloopt, zwemt, fietst of gewoon door de buurt wandelt, deze apparaten kunnen u helpen actief en gezond te blijven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, vormen en maten met functies variërend van eenvoudig stappen tellen tot hartslagmeting. Als u op zoek bent naar een manier om uw activiteit in de gaten te houden, kan een activity tracker de perfecte keuze zijn.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Garmin Vivosmart 5 Zwart S/M
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
2de 10
Fitbit Charge 5 Zwart
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
Garmin Vivosmart 4 Zwart S/M
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Huawei Watch Fit 2 Active Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Garmin Vivofit Junior 3 Blauw
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Garmin Venu 3S Goud/Beige
BEOORDELING9.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Garmin Venu 3 Zwart
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
8de 10
Garmin Forerunner 255 Donkergrijs
BEOORDELING8.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Garmin Vivoactive 5 Zwart
BEOORDELING8.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Garmin Vivoactive 4S Goud/Roze 40mm
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

De coronacrisis heeft dit jaar ons hele leven op zijn kop gezet. Gezond bewegen is daar één van. Sportscholen en zwembaden bleven lang dicht, en ook het dagelijkse ritje op de fiets was opeens voorbij. We zitten meer binnen, en je verliest daardoor al gauw je beweging uit het oog.

Veel mensen besluiten daarom een activity tracker te kopen. Activity trackers helpen je jouw beweging bij te houden. Ze geven je zelfs, als je dat wilt, een seintje als je dreigt je doelen niet te halen. Wil jij ook een activity tracker kopen? Lees dan snel verder!

Stel jezelf twee vragen

Activity trackers heb je in alle soorten en maten. Je hebt modellen die je om je pols kunt hangen, terwijl anderen juist in je broekzak passen. Er zijn dure soorten, maar zeker ook goedkope activity trackers. Het vinden van de beste activity tracker is dan ook niet zo gezegd zo gedaan. Om een goede activity tracker te kunnen vinden, die past bij jouw levensstijl, is het belangrijk om jezelf vóór het winkelen onderstaande twee vragen te stellen.

Wat voor sporter ben ik?

Bedenk je eerst goed waar je de activity tracker voor gaat gebruiken. Ben je iemand die gewoon wat meer wilt bewegen? Dan kom je vaak met een eenvoudige tracker al héél ver. Zelfs de goedkoopste activity trackers kunnen je namelijk waarschuwen als je bijvoorbeeld gedurende een dag te lang stilzit. Ze geven je een seintje als je jouw doel behaald hebt, en zo kun je door naar de volgende actieve dag.

Ben je iemand die echt op je gezondheid wil letten? Bijvoorbeeld omdat je dokter dit heeft aangeraden, of omdat je ook op latere leeftijd nog volop actief wilt blijven? Let er dan op dat de activity tracker eenvoudig in gebruik is, zodat je overal en altijd je gegevens kunt raadplegen als dat nodig is. Let er bovendien op dat het door jou gekozen model ook zaken als je hartslag of het zuurstofgehalte in je bloed meet.

Ben je een écht fanatieke sporter? Let er dan op dat het model dat je kiest een lange batterijduur kent. Je wilt immers niet halverwege je marathon erachter komen dat je activity tracker opeens leeg is. Ook hier is het handig te kiezen voor een model dat je hartslag bijhoudt. Let ook op de connectiviteit van het model dat je op het oog hebt. Bij de beste activity tracker voor fanatieke sporters is het mogelijk de tracker met verschillende apps aan te sturen. En, zwem je tenslotte graag? Kies dan voor een tracker die waterdicht is.

Wat wil je precies meten?

Het spreekt misschien voor zich, maar weet dat alle activity trackers het aantal stappen dat je op een dag zet kunnen meten. Daarbij noemen ze ook het geschatte aantal verbrande calorieën en de door jou afgelegde afstand.

Er zijn echter ook activity trackers die een stapje verder gaan. We zeiden het al eerder, er zijn trackers die je hartslag of zelfs het zuurstogehalte in je bloed meten. Maar wist je dat er ook activity trackers zijn die keurig bijhouden hoeveel uur je per nacht slaapt? En dat er modellen zijn die, wanneer je maar wilt, aangeven wat je hartslag op dat moment is in BPM?

Zoals gezegd hebben niet alle activity trackers al deze functies. Doorgaans hebben goedkopere activity trackers minder functies dan duurdere varianten. Dit is echter niet altijd het geval. Onthoud daarom, ook als je een activity tracker aanbieding ziet, altijd goed waar je de tracker precies voor wilt inzetten.

Weet je eenmaal wat je wilt? Let dan hierop

Naast wat trackers kunnen meten kennen ze nog veel andere functies, kenmerken en mogelijkheden om op te letten. Ze kunnen je uiteindelijke keuze namelijk sterk beïnvloeden!

Gebruiksgemak

Een van de belangrijkste kenmerken van je activity tracker is het gebruiksgemak. Persoonlijke voorkeur speelt hierin een rol. Zo hebben lang niet alle activity trackers een beeldscherm. Met zo’n scherm kun je vaak in één oogopslag zien hoe het gesteld is met je bewegingsdoelen. Sommige mensen vinden het echter juist fijn om géén beeldscherm te zien, maar een rij met LED-lampjes die je eenvoudige informatie geven over je doelen.

Bij het gebruiksgemak speelt ook de batterijduur absoluut een rol. Vergelijkend onderzoek laat zien dat de gemiddelde activity tracker zo’n 6-8 dagen meegaat. Een lange batterijduur is wel zo fijn, zeker als je erg actief bent of veel onderweg. Dan hoef je tenminste niet elke dag op zoek naar een stopcontact om je activity tracker mee op te laden. Er zijn zelfs modellen op de markt met een ingebouwd (horloge)batterijtje. Deze hoef je slechts één keer per half, of zelfs héél jaar te vervangen. Zo ben je nog gemakkelijker uit.

Privacy & comfort

De meeste mensen denken bij een activity tracker niet direct aan privacy. Goedkope activity trackers leunen nog wel eens op applicaties die jouw data doorverkopen aan derde partijen. Sommige mensen vinden dit niet erg, maar het kan zijn dat je hier niet bepaald blij van wordt. Let daarom goed op de gebruikersvoorwaarden van het model dat je op het oog hebt.

Tenslotte telt ook het comfort van je activity tracker. Beste koop of niet, elke activity tracker die je om je pols draagt moet fijn aanvoelen tegen de huid. En, wil je een activity tracker voor in je broekzak? Let dan op dat de tracker niet te groot is, en van een materiaal is gemaakt dat niet te hard is of juist ‘zwaar’ aanvoelt.

Wat wij denken

Activity trackers zijn handige gadgets, die veel mensen wereldwijd helpen hun conditie op peil te houden of zelfs te verbeteren. Je kunt er héél veel gegevens mee verzamelen, die je inzicht geven in je sportieve prestaties, je conditie, maar ook je gezondheid. Onthoud bij het kopen van een tracker waar je deze eigenlijk voor wilt gebruiken, en of deze past bij jouw ‘sportieve karakter’. Let verder ook goed op het gebruiksgemak, en verlies ook belangrijke kenmerken als comfort en privacy niet uit het oog. Zo vind jij uiteindelijk de beste activity tracker.